Foto: Stonemuse

10 skarpe til Aarhus-bloggeren Stonemuse

INTERVIEW Den aarhusianske mode- og livsstilsblogger Michelle Nielsen spiser ude mindst fire gange om ugen og fortæller her om sit gastronomiske Aarhus.

Michelle Nielsen er kendt under bloggeraliaset Stonemuse, og hun har til dagligt sin hverdag i det aarhusianske gadebillede, hvor hun med et kamera i den anden hånd og en kop kaffe i den anden blogger om livets strabadser. Men hvordan ser hendes Aarhus ud? Vi har spurgt hende.

På hvilken aarhusiansk restaurant har du senest spist?
Det var på den mexikanske takeaway Vaca i Mejlgade, hvor vi nærmest købte alle retter på menukortet. Deres forretter er så gode, at man skal have én af hver. Vi blev virkeligt mætte, men det var simpelthen så godt. Der var vist ikke rigtig nogen anledning, andet end at det var fredag, og vi skulle slappe af efter en lang uge.

Hvad er dine favoritrestauranter i Aarhus lige nu?
Jeg stødte på den vietnamesiske restaurant PHO C&P på Sønder Allé for et par uger siden, og jeg har allerede været forbi flere gange. De har den bedste (og måske største) pho-suppe i byen, og de er simpelthen så søde. Før jeg besøgte dem, havde jeg ikke prøvet friske forårsruller med ribbensteg, men nu er det blevet min nye frokostfavorit, når det skal gå hurtigt. De er både friske, fyldige og dejligt knasende. Mums! En anden (og ret ny) favorit er Kjærs Kaffebar, som ligger ved Rutebilstationen. Der får man en skøn kaffe og kage til gode priser, og skal man sidde med sin computer og arbejde i gennem, er det lige stedet. Der er sådan en god stemning!

Hvor går du hen for et godt glas vin i Aarhus?
Det gør jeg ude hos VinDanmark på havnen, hvis vejret er til det. Når solen skinner, og man har et glas vin i hånden, er det ligesom at være på ferie i Syden. Det er simpelthen så skønt, og så har de generelt bare virkeligt gode vine! Jeg har ikke været der nok denne sommer, men jeg giver vejret skylden.

Hvad er det mest oversete sted at spise i Aarhus?
Det er nok Memphis Roadhouse på Åboulevarden. Det er måske mig selv, som bare har overset det, men de seneste måneder har jeg været ret meget forbi, hvis jeg skulle have stillet min burger- og kødsult. Alt på menuen er simpelthen så godt, og sidste gang jeg var forbi, kunne jeg nærmest ikke tale, fordi jeg blev så glad. Jeg elsker også countrymusikken derinde, den passer til maden.

Hvad mangler Aarhus på den gastronomiske front?
Nu er der heldigvis kommet ret mange asiatiske spisesteder efterhånden, så det må noget indisk! Kom med det!

Hvor går du hen for at få byens bedste takeaway?
Det er svært, for jeg spiser takeaway lidt for mange gange om ugen. Men er jeg lidt tung i hovedet fra natten før, så er det nok The Burger Shack på Frederiksgade. Er jeg i humør til sushi, er det helt sikkert fra Karma Sushi på Vestergade.

Hvad køber du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Jeg er ret vild med SuperBrugsen på Vesterbro Torv, som jeg bor lige ved siden af. De har det hele. Ellers supplerer jeg gerne op en masse asiatiske varer fra Far East Trading ved Banegården. Jeg laver mest asiatisk mad, når jeg har god tid i køkkenet.

Hvor får man Aarhus’ bedste frokost?
Åh, det er også svært. Det må nok være hos VW Cafe på Thorvaldsensgade, som har nogle virkeligt gode salater.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Det må være da min kæreste og jeg spiste frokost på den skønne restaurant Costes Downtown i Budapest. Det var et ret spontant besøg, da jeg faldt over stedet på nettet, efter vi havde spist morgenmad. Menuen så god ud, så vi valgte at hoppe på metroen og tage derhen til frokost og fik bord med det samme. Det var en meget fin restaurant, men tjenerne var nede på jorden, og vi fik nogle af de bedste og smukkeste retter, jeg nogensinde har fået. Mens vi spiste desserten, diskuterede vi, om det mon var en Michelinrestaurant, vi var endt på uden at vide det. Da vi kom hjem, googlede vi det, og det var det – de havde lige fået stjernen en uge før vores besøg. Vi var vildt heldige, at de lige havde plads til os.