På Aarhus Ø finder du et væld af spisesteder, fantastisk arkitektur og skønne udsigter. Foto: Visit Aarhus

Weekendhygge og mad på Aarhus Ø på budget

Aarhus Ø har nok at byde på af lækker gourmetmad, men selv hvis budgettet ikke helt tillader højtravende gastronomi, er der stadig lækre spisesteder for og mad til dig på Aarhus Ø.

Frokost

Når middagssulten melder sig, er det store spørgsmål: hvad har du lyst til? På Aarhus Ø kan du for eksempel slå et smut forbi Alunt på Dagmar Petersens Gade 66. Her serveres friske juice, salater og sandwich, som du enten kan spise på cafeen eller tage med. Du kan få en sandwich til 55 kroner eller en byg-selv-salat til 50 kroner. Deres juice koster 45 kroner, og du kan for eksempel få et skud sommer i form af deres ‘Juni’-juice med friskpresset juice af blåbær, citron, hyldeblomst og æble. Mmmm.

50-100 kroner.

Hvis du har lidt ondt i håret, er det måske ikke mad i den sundere ende, du er på udkig efter. Men så er det heldigt, at en af Aarhus’ klassikere faktisk befinder sig lige i starten af Aarhus Ø. Havnens Perle på Dagmar Petersens Gade 10 byder på god, solid grillmad, som for eksempel hotdogs, burgere og pita. Hvis du virkelig skal have noget, der virker, kan du jo prøve en bøfsandwich menu med pommes frites og sodavand til 129 kroner. Og det er vel at mærke en bøfsandwich, der før er blevet kåret til Danmarks Bedste.

31-129 kroner.

Hos Taiyaki på Irma Pedersens Gade kan du få is og japansk-inspirerede vafler. Foto: Taiyaki

Eftermiddag

Aarhus Ø er som en by i byen og med sin fantastiske arkitektur, udsigt til Riis Skov og kig tilbage mod Aarhus C, er det et skønt sted at slentre rundt. Du kan tage en kaffe, te eller varm kakao med fra Domen på Inge Lehmanns Gade, hvis du trænger til lidt at varme hænderne på. En cappuccino koster 30 kroner.

Hvis du har lyst til lidt lækkert, og det er fredag, lørdag eller søndag kan du passende svinge forbi Taiyaki på Irma Pedersens Gade 27. Her sælges de vildeste japansk-inspirerede is i vafler formet som fisk, små lækre ‘sushibidder’ af pandekager med forskelligt fyld, og du kan få små hapsere med indbagt nutella. Mmmmm. En taiyaki med softice eller én kugle koster 39 kroner, og så kan du ellers bygge videre, hvis du er rigtig lækkersulten.

Fra 30 kroner.

Aften

Når dagen går på hæld, kan du passende tage lidt godt med hjem. Charm på Mariane Thomsens Gade 4B byder på sushi, sticks og thai take away. Du kan for eksempel få en pad thai med kylling for 90 kroner, eller en sushi og sticks menu med 14 stykker til 185 kroner. Stedet kører ofte tilbud, så husk at dobbelttjekke om du kan få maden til en ekstragod pris.

90 – 185 kroner.
SU-venligt

Se alle