Foto: Pixabay Images

Vinens J-dag fejres på Frederiksbjerg

Hele Jægergårdsgade fejrer den nye Beaujolais-vin med en stor fest den 17. november.

Årets frigivelse af den nyeste Beaujolais-vin er franskmændenes svar på J-dag. Og det står Jægergårdsgades restauranter og butikker ikke tilbage for. Torsdag den 17. november er der derfor lagt op til stor fest for at hylde vinen, der drikkes helt frisk kort tid efter høsten.

“Så skal der drikkes uimodståelige store mængder gamay, danses om antændte olietønder og spises fransk bondemad. Vinen vil selvfølgelig blive hentet til lejligheden, så sørg for at være der kl. 18:00, hvor tunede biler fyldt med lækkerhedsvin vil entrere gaden, direkte fra France,” skriver medarrangørerne fra Street Coffee på Facebook.

Fransk bondekost
Ud over kaffebaren står en række af Jægergårdsgades restauranter og barer bag den franske vinfest. Har du lyst til et mere solidt måltid, kan du for eksempel få en fem-retters menu på Restaurant Sårt, der blandt andet byder på cassoulet de toulouse og tarte tartine sammen med en flaske Beaujolais.

Vinfesten finder sted torsdag den 17. november fra kl. 18 i Jægergårdsgade, hvor du også kan besøge Klassisk 65, Juliette, Mikkeller Bar, Forlæns&Baglæns, Smag Først og Mr. Mums. Et glas vin koster 50 kroner, en flaske 200 kroner og et vinbonde-måltid 100 kroner. Menuen på Restaurant Sårt koster 500 kroner inklusiv en flaske Beaujolais.

Billet købes på forhånd her. Læs mere om vinfesten her.