Foto: Frederikshøj

Her er de bedste spisesteder og barer i Aarhus

Den 16. november kårede Århus Stiftstidende Byens Bedste – og her kan du se, hvem der vandt i mad- og drikkekategorierne. 

Hvilke spisesteder og barer er byens bedste? Det har Århus Stiftstidende nu afgjort med afstemningen Byens Bedste.

Byens Bedste café
I år blev det Bådcafé, der løb med sejren som byens bedste café. Bådcafé har hjemme i den gamle Endelave-færge Sorte Louis og er normalt fortøjret ved Marselisborg Havnevej 54. Nu er caféen flyttet ned ved siden af Dokk1, hvor den skal ligge frem til foråret.

Byens Bedste restaurant
Er du vild med tapas, så vil du være vild med vinderen af Byens Bedste restaurant: Canblau på Klostertorvet. Hos Canblau kan du få spansk tapas, serveret på autentisk vis i små skåle og fade, som du deler med de andre ved bordet.

Byens Bedste gourment-oplevelse
Når det skal være gourmet, så skal det være Michelin-restauranten Frederikshøj – i hvert fald ifølge Århus Stiftstidendes afstemning. Frederikshøj på Oddervej er drevet af den dansk-libanesiske kok Wassim Hallal, og mange forventer, at Michelin-stjerne nummer to må være på vej.

Byens Bedste burger
Det var vinderen af Smag Aarhus burger-afstemning The Burger Shack, der nu også har vundet titlen som Byens Bedste burger. The Burger Shack i Frederiksgade 39 er en velbesøgt burgerbar, der både fredag og lørdag har åbent ud på de sene nattetimer.

Byens Bedste fredagsøl
Det blev den nye ølbar Hantwerk på Aarhus Ø, der i går kunne skåle på, at stedet nu har Aarhus’ bedste fredagsøl. Hantwerk åbnede i februar i år og har allerede slået sig fast som et in-sted i Aarhus. Øllet kommer fra bryggeriet i baghaven, og du kan få stjerneskud og burger til.

Byens Bedste gå-i-byen-sted
Skal der være fest, så lad der være fest – og den skal muligvis holdes på Gbar. Baren vandt i hvert fald prisen som Byens Bedste sted at gå i byen. Gbar holder til i Skolegade og kalder sig selv for Aarhus’ hotteste homobar. Her kan du komme til gennemførte temafester og danse på et fyldt dansegulv hele natten lang.

Tillykke til vinderne!