Foto: The Burger Shack.

Læserne har talt: Her er vinderne af SMAGPRISEN 2018

Over 4.800 personer har stemt om, hvem der skulle vinde SMAGPRISEN 2018, og nu er stemmerne talt op. Stort tillykke til alle 🙂

I samarbejde med JP Aarhus og Horesta uddeler vi for første gang på Smag Aarhus SMAGPRISEN 2018 i syv kategorier. Mere end 1.000 læsere stemte om, hvem der skulle i finalen i kategorierne, og nu har over 4.800 læsere stemt på vinderne. De heldige modtagere af SMAGPRISEN i de syv kategorier er som følger:

Bedste brunch: Mefisto
Brunch på en planke? Yes, det er på menuen hos restauranten Mefisto, som læserne har sendt ind som vinderen af SMAGPRISEN for Aarhus’ bedste brunch. Stedet ligger idyllisk i den brostensbelagte gade Volden i Latinerkvarteret, og planken er fyldt med syv retter serveret i Instagram-venlige støbejernsgryder. Lige nu kan man blandt andet sætte tænderne i håndpillede rejer, en franskinspireret salade nicoise med tun og æg, burger med hummer, nye kartofler med ærter og persille, risotto med kantareller og jordbær med fløde. Bag restauranten står på femtende år kok og kogebogsforfatter Lars Kyllesbech, og prisen for at gå planken ud med Lars og Co. ved roret er 198 kr. Hvis man også vil have kaffe, te og æblemost med i købet, skal man lægge 248 kr.
Mefisto Restaurant & Vinstue, Volden 28, 8000 Aarhus C

Bedste burger: The Burger Shack
Burgerne på The Burger Shack i Frederiksgade er to år i træk blevet kåret som Aarhus’ bedste af læserne Smag Aarhus, så det overrasker ikke, at burgerjointen er stemt ind som vinder af SMAGPRISEN for Aarhus’ bedste burger. Stedets burgere er lavet med økologiske grøntsager og kød fra danske fritgående kvæg, der serveres i friskbagte briocheboller med logo på toppen. En menu koster 85 kroner og indeholder udover burgeren en drikkevare efter eget valg og en omgang pommes frites, der er drysset med frisk timian og parmesanost. Burgeren fås også med kylling, og er man ikke kødspiser, er det muligt at sætte tænderne i en vegetarversion med en bøf af sojabønner. The Burger Shack udvidede tidligere i år med en restaurant i Trøjborg Centret.
The Burger Shack, Frederiksgade 39, 8000 Aarhus C

Bedste kagested: Langenæs Bageriet
Langenæs Bageriet er netop blevet overtaget af konkurrenten Lagkagehuset, men det hindrer ikke læserne i at sende den kendte Aarhus-bager ind som vinder af SMAGPRISEN for Aarhus bedste kagested. På menuen er en lang række kager, der dækker over både traditionelle klassikere og innovative varianter, der er Den Store Bagedyst værdig. Prøv eksempelvis en klassisk medalje med flødeskum eller brownien ”Deep Purple”, der er toppet med blåbær- og skovbærcreme. Eller hvad med en ”Dark Sunshine” bestående af en hasselnødbund fyldt med solbærmousse og marengs? Kagerne kan tages med hjem eller indtages i butikkens café sammen med en kop kaffe, og en skæg detalje er butikkens drive-in, hvor man kan købe kagerne direkte fra bilen. Den Aarhus-baserede bagerkæde blev startet af ægteparret Hanne og Finn Spottag tilbage i 1984.
Langenæs Bageriet, Langenæs Allé 14, 8000 Aarhus C

Bedste pizza: Gorm’s
Den danske pizzakæde Gorm’s med tv-kokken Gorm Wisweh i front slog dørene op på Jægergårdsgade tidligere i år, og trods kun få måneder i smilets by løber stedet med SMAGPRISEN for Aarhus’ bedste pizza. Restauranten ligger lokalerne, der tidligere husede det populære spisested Sårt, og menukortet byder på en række pizzaer, hvor både navn og topping er lidt ud over det sædvanlige. Hvornår har du for eksempel sidst fået en pizza ved navn ”Party i provinsen”? Den festlige pizza dækker over en variant med hakket oksekød, chili, grønkål, creme fraiche og citron, og den fås for 115 kr. Udover pizza byder Gorm’s også på andre retter med inspiration fra støvlelandet, og for 195 kr. kan man sætte tænderne i en tre-retters menu med pølse og ost, en valgfri pizza og is.
Gorm’s, Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C

Bedste restaurant for flere: KöD
Steakrestauranten Köd var ved åbningen for år tilbage udsat for en shitstorm på de sociale medier på grund det store kødfokus, men det er på ingen måde gået ud over populariteten af spisestedet, der vinder SMAGPRISEN for Aarhus’ bedste restaurant for flere. Menukortet lyder ikke overraskende på masser af proteiner, og selskabet kan sætte tænderne i bøffer af dansk, amerikansk, uruguayansk og australsk kvæg til priser fra 240 kr. Prøv for eksempel en amerikansk 350 grams Ribeye-bøf af Anguskvæg eller en 225 grams dansk mørbrad fra græsfodret kvæg til 285 kroner. Er der appetit til en dessert efter dén omgang, frister restauranten med både creme brulee, chokoladekage og cheesecake. Folkene bag KöD driver også Aarhus-restauranterne Basso, Klokken og Slap Af.
KöD, Åboulevarden 33, 8000 Aarhus C

Bedste restaurant for to: Mellemrum
På det hyggelige Fredens Torv kan par med hang til romantik besøge restauranten Mellemrum, som løber med SMAGPRISEN for bedste restaurant for to. Stedet drives af folkene, der også står bag Aarhus-restauranterne Ombord og Komfur, og man kan kigge hinanden dybt i øjnene over en fire-retters gourmetmenu til 425 kr. Lige nu lyder menuen på bagt fjordskrubbe med grønne asparges, hvide asparges med hollandaisesauce, kalv med ramsløg og ærter og rabarber og hvid chokolade. Er man mere til det grønne køkken, er det muligt at få en vegetarmenu, og hvis man siger til på forhånd, kan kokkene i køkkenet tilmed lave retterne rent vegansk. Skal aftenens date night afsluttes med et biografbesøg, kører restauranten en bif-menu med slut kl. 19.
Restaurant Mellemrum, Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C

Bedste sushi: Karma Sushi
Vinderen af SMAGPRISEN for Aarhus’ bedste sushi er Karma Sushi, der forrige år åbnede en stor restaurant på Frederiksgade. Stedet er en del af en dansk sushikæde med samme navn, og Aarhus-restauranten kendetegnes af de æstetiske lokaler, der er indrettet af det kendte arkitektfirma Henning Larsen Architects. Det er dog ikke kun arkitekturen, der gør det til at oplevelse at kigge forbi Frederiksgade. Kokkene i køkkenet giver de flere af de japanske sushiklassikere et twist af det nordiske og franske køkken, hvilket blandt andet giver sig udtryk ved brug af råvarer som sild og jomfruhummer. En menu med 16 stykker sushi fås for 248 kroner, og det er også muligt at bestille direkte fra kortet, hvis man selv vil vælge. Sushikæden har en mindre takeaway på Vestergade.
Karma Sushi, Frederiksgade 83, 8000 Aarhus C