Vinbaren Plan B åbner på Fredens Torv

VINBAR En ny vinbar åbner i den gamle Apple-butik på Fredens Torv med mere end 40 slags vin på glas.

Af Mikkel T. Krogh

iPhones og iPads bliver skiftet ud med chardonnay og sauvignon blanc, når vinbaren Plan B den 28. januar åbner i den gamle Apple-butik på Fredens Torv. Bag byens nye vinbar står fem vinentusiaster, der har drømt om at starte egen vinbar i mange år.

”Vi har tit talt om at starte en vinbar, og pludselig fik vi muligheden, da lokalerne på Fredens Torv blev ledige. Lokalerne har den beliggenhed og størrelse, vi hele tiden har haft i tankerne, og vi ser frem til at skabe et sted midt i byen, hvor man kan få et godt glas vin på vej hjem fra arbejde eller før eller efter eksempelvis et teaterbesøg,” siger medejer Jens Peter Lund til Smag Aarhus.

Fredens Torv er lige nu under ombygning, og kommunen har planer om at lukke pladsen for parkering og omdanne det til et torv efter sydlandsk forbillede med grønt miljø og udeservering inden 2017.

Læs guide: 5 sublime vinbarer i Aarhus

Får eget vandingssted
Plan B får plads til 80 gæster og får flere små hyggemiljøer, hvor det er muligt at sidde i mindre grupper under mere private former. Vinkortet får mere end 40 vine fra hele verden på glas og får derudover en række sjældnere vine på flaske.

”Vi importerer hovedparten selv og supplerer op med vin fra lokale vinimportører, og derudover vil vi også til at servere kaffe og cognac. Som noget lidt usædvanligt får vinbaren også et vandingssted i form af en vintønde, hvor man kan betjene sig selv med koldt vand,” siger Jens Peter Lund.

Prisniveauet starter ved 40 kroner for dagens glas fra Argentina, og hver måned serveres tre nye hvide eller røde vine på en planke. Månedens hvide vine i februar bliver en verdejo fra spanske Rueda, en sauvignon blanc fra Chile og en chardonnay fra Sydafrika.

Læs også: Ny vinbodega med grillspyd på manuen

SPECS
Plan B
Fredens Torv 2
8000 Aarhus C
Åbner 28. januar