Foto: D Vinos

Vinbaren D’vinos åbner på Klostertorvet

VINBAR Klostertorvet får en spansk vin- og tapasbar i form af D’vinos, der åbner den 10. juni med gratis cava til alle.

De senere år har budt på åbning af en del vinbarer i Aarhus, og fredag den 10. juni følger endnu én trop. Den kombinerede vinbar, tapasrestaurant og vinbutik D’vinos slår dørene op på Klostertorvet 4 med hjemmeimporteret vin i glasset og spanske tapas på tallerkenerne.

”Vores tapas bliver ikke traditionelle anretninger med charcuteri og ost, men derimod forretter og hovedretter serveret som tapas. Vi får både kolde og varme tapas, og inspirationen kommer fra alle fire verdenshjørner lige fra USA til Italien. Det hele er lavet på gode råvarer fra bunden med håndværket i centrum,” siger køkkenchef Amir Mirakhori fra D’vinos.

Vine fra Spanien
De fleste af retterne vil skifte afhængig af sæsonen, og som eksempler nævner køkkenchefen pil selv-rejer, tatar, røget laks og gratinerede østers. På vinfronten importeres vinene hovedsageligt fra Spanien, mens resten kommer fra det øvrige Europa.

Indretningen bliver med danske designstole, det sølvbelagte bestik er opkøbt på auktioner, og porcelænet er blandt andet fra Bing & Grøndal og Royal Copenhagen. Borde og stole er gamle bistromøbler.

Amir Mirakhori har startet vinbaren sammen med fem partnere og har en fortid som køkkkenchef på blandt andet bistroen Klassisk 65 på Jægergårdsgade. D’vinos får servering både indenfor og på torvet udenfor og holder åbent alle dage kl. 10-22. Åbningen fejres med livemusik og et glas gratis cava til alle gæster den 10. og 11. juni.