Foto: Unsplash

3 lækre steder i Aarhus, hvor du kan få hvidvin i sommersolen

Sommeren har ramt Aarhus, og det betyder, at der skal kølig hvidvin på menuen. Her er tre steder i Aarhus, som er perfekte til et glas hvidvin i solen.

Ægte vinnørderi

S’vinbar, Klostergade 62, 8000 Aarhus C

Vinkortet er intet mindre end enormt hos S’vinbar. I alt byder vinbaren efter eget udsagn på 300 forskellige vine, hvoraf en betragtelig del er hvidvin fra hele verden. Vinen kan du nyde ved en af de udendørs stole langs facaden eller alternativt ved et af bordene inden for vinduerne. Hvis du også er en rigtig vinnørd, er S’vinbar det helt rigtige valg for dig. De kyndige folk bag baren fortæller gerne om både druer, årgange og distrikter, hvis du har brug for en anbefaling. Kan du ikke beslutte dig for en vin, kan du snuppe den lille vinmenu Dagens Flight, som består af tre glas inden for et bestemt tema. Sulten kan stilles med saltmandler eller en tallerken med pølse, skinke og ost. God fornøjelse!

En tur til det spanske

Pica Pica, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C

Skal der spanske dråber i glasset? Så skal turen gå forbi den spanske vinbodega Pica Pica, der ligger ned til åen bag Atlas & Voxhall. Vinkortet indeholder en række hvidvine fra det sydeuropæiske land, og i godt vejr er de udendørs træbænke foran baren perfekte til et glas vin i solen. Er vejrguderne mindre samarbejdsvillige, har vinbaren masser af siddepladser indenfor. Vinen kan suppleres med Pica Picas små delevenlige tapasanretninger med diverse serranoskinker og sortfodspølser. Vinsortimentet, som importeres fra Spanien, Frankrig og Østrig, er nøje udvalgt af vinbaren selv. De dygtige folk hos Pica Pica står også gerne klar til at fortælle en sjov historie om mødet med vinbonden, der har lavet vinen, du har i glasset. Psst: Pica Pica har også tit live jazz på programmet. Fedt!

Ved vandet

Hantwerk, Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C

Med flere hundrede siddepladser er det som regel til at finde en ledig stol hos vinbaren, restauranten og mikrobryggeriet Hantwerk, der holder til på promenaden ved Aarhus Lystbådehavn. En del af pladserne ligger udendørs ved vandet, hvor det i godt vejr er et sikkert hit at indtage et glas hvidvin sammen med en af de vellavede bistroretter fra køkkenet. Du kan blandt andet få smørrebrød, oksetatar og hummerbisque, hvis du ønsker lidt at spise til vinen. Alt vinen kommer fra VinDanmark, og bartenderne hos Hantwerk er altid klar til at hjælpe dig med at vælge den helt rigtige. Er humøret mere til øl end hvidvin, byder Hantwerk på en stribe øl fra husbryggeriet Humleland. Du finder blandt andet øl med navne som Det Er Jo Helt Sort, Granfætteren og Kælder Kold. Skål!

Smag Prisen-vindere

Se alle