Madmarkedet Aarhus Street Food er ét af de spisesteder, avisen The Sun anbefaler. Foto: Aarhus Street Food

New York Times besøger Aarhus Street Food

Verdensberømt avis er begejstret for Aarhus’ nye madmarked.

Den amerikanske avis New York Times har lagt vejen forbi madmarkedet Aarhus Street Food ved rutebilstationen, og det blev til en masterclass i dansk mad og sammenhold for journalisten.

“Garagens lokaler med skinnende betongulve er store nok til at rumme flere fællesborde, og der er siddepladser helt ud gennem de store døre, hvor studerende, unge fædre med babyer og stilfulde bedstemødre er samlet i den kølige natteluft. Det er dansk samarbejde i en nøddeskal – eller i det her tilfælde, i en garage,” skriver rejsejournalisten Adam H. Graham i sin artikel.

Jul hele året
Den amerikanske journalist blev overrasket over at finde både en klassisk dansk julespise og en overraskende god fortolkning af det mexicanske køkken.

“Hos Stegen & Dellen, som er en af boderne i det nye streetfood-marked i Aarhus, bliver (flæskesteg) serveret året rundt i en stor briochebolle med mayonaise, rødkål og syltede agurker. (…) Mexican Donkey serverede autentiske tacos med tomatsalsa, guacamole uden mælk, syltede rødløg og rustikke hvedetortillaer,” skriver journalisten.

Ud over Stegen & Dellen og The Mexican Donkey besøgte New York Times blandt andre Duck It, La Rossa og Nord Gourmet. Læs hele anmeldelsen her.