Foto: Mammis Gelato

Var det noget med en is? Tre bud på, hvor du finder den bedste is i Aarhus

Sommerferie er lig med en is om dagen, hvis du spørger os. Her er vores bud på tre af de bedste ishuse i Aarhus.

Mammis Gelato

Jægergårdsgade 66, 8000 Aarhus og Rosensgade 34, st.tv, 8000 Aarhus

Hos Mammis Gelato laver man, pudsigt nok, gelato. Gelato er en klassisk måde at lave italiensk is på, som de i den grad har perfektioneret hos Mammis. De laver alt deres is fra bunden, så de har helt styr på ingredienserne. Prøv f.eks. deres is med cookie og karamel eller deres citron is. De har i øvrigt også nogle helt fantastiske små isdesserter, som vil få dit mundvand til at løbe

Læs også: Spisested indfører Cocktail Flight

Okkels Risskov og Åbyhøj

Nordre Strandvej 45, 8240 Risskov og Silkeborgvej 226, st. tv, 8230 Aarhus

Is fra Okkels er ved at være lidt af en klassiker. Flere steder er også begyndt at bruge is fra Okkels, når de f.eks. skal bruge is til vafler. Hos Okkels har de et stort udvalg af italiensk is, som bliver lavet på letmælk, yoghurt eller vand. Men det betyder bestemt ikke, at Okkels går på kompromis med smag og konsistens. Man kan nemlig slet ikke smage, at isen ikke er en flødeis. Prøv f.eks. klassikeren ACE med gulerod, fersken og appelsin eller deres is med pistacie.

Dolce Vita

Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus, Dagmar Petersens Gade 66, 8000 Aarhus og M. P. Bruuns Gade 25, 8000 Aarhus

Igen er vi ude i en italiensk is. Hos Dolce Vita har man siden 2002 forfinet sin isproduktion. Her åbnede man den første isbutik på Trøjborg, og siden har Dolce Vita haft vokseværk. Alt bliver lavet i hånden, altså udover når isen skal fryses i ismaskinen. Man har is-typerne mælkeis, mousse, yoghurtis og sorbet. Det er bare med at prøve deres store udvalg.