Foto: Vanilla Chocolatier & Konditori.

Godt gået: Aarhus-konditori er finalist i stor kagekonkurrence

Vanilla Chocolatier & Konditori på Aarhus Central Food Market er med i finalen i konkurrencen “Danmarks bedste kager.”

I et skarpt felt på næsten 150 deltagere er Vanilla Chocolatier & Konditori fra Aarhus Central Food Market gået videre til finalen i konkurrencen “Danmarks Bedste Kager,” som er arrangeret af foreningen Bager- & Konditormestre.

I år lyder konkurrencens tre discipliner på tørkage, kransekage og bagt tærte, og konditoriet på madmarkedet leverede hele tre kager til hver kategori. Derudover deltog stedets konditorlærling også til talentkonkurrencen for bager- eller konditorlærlinge med en kransekage.

Vanilla Chocolatier & Konditori gik videre til finalen, der afholdes i København, med alle syv bud på Danmarks bedste kransekager og tørkager – ret sejt!

Medaljer hænger allerede i skabet
Det lille konditori kan i forvejen prale af både gulv-, sølv- og bronzemedaljer fra tidligere års konkurrencer, så kampgejsten er i den grad i top.

“Nu har vi jo vundet medaljer før, så vi forventer da at vinde en medalje i år også. Desuden er der lidt langt til København, så hvis vi skal hele vejen derhen, skal vi da også have lidt med hjem!” siger konditor og ejer Jeanette Sørensen med et grin.

Finalen bliver afholdt tirsdag den 3. oktober, hvor et dommerpanel vil smage og bedømme kagerne.

Smag på finalekagerne på Aarhus Central Food Market
Er du blevet nysgerrig på, hvad det kræver af en kage at gå videre til finalen, så kan du kigge forbi konditoriets madbod på Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv: Her sælger madboden nemlig kagerne.

Smag for eksempel lærlingens kransekage med mynte og lime, der sikrede hende en plads i talentkonkurrencens finale. Eller hvad med en tørkage lavet på den traditionelle florentinerbund – en karameliseret nøddebund – med saltet chokoladecreme og rabarberkompot? Mums, siger vi bare!

Skal du tilfældigvis til Vejle, kan du også smage kagerne i konditorens butik på Tønnesgade.

Vi ønsker Vanilla Chocolatier & Konditori stort tillykke med finalepladsen! 🙂

Vidste du, at

Bro Caféen på Frederiksallé eftersigende er Aarhus’ ældste værtshus? Det første udskænkningssted, hvor Bro Caféen ligger i dag, hed Skyttes Gæstgiveri og åbnede i 1899. Mellem 1916 og 1918 fik steder ny ejer og sit nuværende navn: Bro Café.