Den ultimative guide: Her skal du spise på NorthSide 2019

Den ultimative guide: Her skal du spise på NorthSide 2019

af -
Foto: NorthSide.

Årets NorthSide-festival står for døren, og vi har samlet den ultimative spiseguide til dig, så du ved, hvor du skal stille festivalsulten!

F42 x Hærværk Restaurant stuen
Placering: På toppen af pladsen

De to aarhusianske restauranter Hærværk og Frederiksgade 42 er for første gang gået sammen i et samarbejde, og resultatet er et nyt madhus på NorthSide, der samler det bedste fra de to restauranter.

Kom til fællesspisning på toppen af NorthSide. Er du mere til delemad, kan du også komme forbi til hygge i slyngelstuen. Efter kl. 22:00 omdannes det hele til en hyggelig bar med indgang fra pladsen og Vin & Champagne området.

Gastrokanonen
Placering: OutSide

Kom ned i OutSide og mød Svend og Rasmus. De to friske gutter laver mad i en stor kanon, som blev brugt af militæret under krigen for at sikre varmt mad. Kanonen har en kapacitet på 1.000 kuverter pr. dag, så når de er væk, bliver der ikke serveret mere før næste dag.

Meyers
Placering: Green Area

Vi elsker Meyers køkken, om det så er flæskestegssandwich eller butter chicken. Som noget nyt i år kan du finde mapo tofu på Meyers menukort, som er en traditionel ret fra Sichuan-provinsen i det vestlige Kina. Husk, at der også bages lune kanelsnurrer på pladsen hele dagen – dem må du ikke gå glip af!

Oles Pizza
Placering: Blue Area

Fra Oles Gård serveres pizza af koldhævede surdejsbund med mozzarella, kartofler, rosmarin og olivenolie. Til sidst toppes pizzaen med mayo, chilimarmelade, vesterhavsost, grønt og udvalgt kød fra gården.

Oles Toast
Placering: Runddelen

Oles Toast er tilbage! Den smagsfyldte toast består af brød bagt på surdej, som er koldhævet og bagt i Oles stenovn. Toasten fyldes med vesterhavsost fra Thise Mejeri og modnet kød fra Oles grise. Hertil kommer en skvis af Oles chilimarmelade og lidt smør fra Naturmælk.

Bardok
Placering: Blue Area

Under nyt navn er Martin og Mads tilbage med den vildeste shawarma. Der er fest, tempo og røg i teltet, når de går i gang med at bage deres totalt lækre fladbrød.

Sambuusa
Placering: Blue Area

Det var med stor succes, at kvinderne fra Somalifood var med på NorthSide i 2018. I år er Roda og hendes familien gået selvstændigt og laver endnu engang de autentiske somaliske sambuusa på en opskrift fra deres oldemor. De lune sambuusa serveres med hjemmelavet chilisauce.

Falafel du Marais
Placering: Green Area

I boden Falafel du Marais bliver der gjort alt for at svinge de bedste falafler over disken. Et super sundt måltid med smag, saft og kraft. Fås også med chilisauce, men vær varsom her.

Glad!
Placering: Green Area

Hos Glad! går du med garanti derfra som boden antyder – nemlig Glad! Her kan du både spise dig mæt i veggieburger, friskpresset juice eller stille din sukkertrang med diverse kager.

Umami Burger
Placering: Green Area

Der er jo ingen grund til at fjerne en succes, vel? Spis dig mæt i Spiselaugets Umami burger med grillet øko-bøf, trøffelmayo, portobello-svampe, rødløg, syltede agurker og salat serveret i brioche-bolle.

Gourmet Hotdog
Placering: Green Area

Du kan få Danmarks bedste festival-gourmethotdog lige her. Spiselaugets gourmethotdog serveres med ramsløgsmedister, hjemmelavet fennikelremoulade, ketchup, sennep, hjemmesyltede rødløg og agurker samt grønt på toppen. Fås også med en vegetarisk tofupølse.

Fish & Chips
Placering: Green Area

Spiselaugets fish & chips-klassiker i luksusudgave med hjemmelavet tatarsauce og grillet citron.

NorthSide Burger
Placering: Green Area

NorthSide-klassikeren du ikke må gå glip af!

Hotdogs & Fritter
Placering: Red passage

Hvem kunne ikke spise en ristet med det hele og sprøde fritter?

Nicecream
Placering: Sideshow

Som noget nyt i år kommer Nicecream med deres retro campingvogn hele vejen fra København. Nicecream er 100% vegansk is lavet på kokosmælk. Nicecreams scoops er lavet med de bedste økologiske og fairtrade ingredienser, som giver isen en fantastisk smag, vidunderlig tekstur og en fantastisk visuel oplevelse.

Banana
Placering: OutSide

Som noget nyt på madfronten kan vi præsentere drengene fra Banana Cph. De udnytter alle de bananer, der ellers ville blive kasseret. Her kan du gå helt bananas i banana bread og/eller banana soft med choko oat, hindbær og mango.

Kolo
Placering: Sideshow

Det bliver hyggeligt, når Simon og Jens-Aske kommer med deres nye koncept, Kolo, for første gang på NorthSide. Kom forbi drengene i Sideshow og sæt tænderne i en af deres saftige kolobabs – fladbrød med deep fried broccoli og en med pork belly.

Mikuna
Placering: Red passage

Så har du igen muligheden for at sætte tænderne i Danmarks bedste veganske burger (2018). Line og Sigrid fra Mikuna er tilbage på NorthSide efter en pause og er klar til at lange saftige veganske burgere over disken.

Troldgården
Placering: Blue Area

Som noget nyt kommer teamet fra Troldgården ved Hovedgård, og laver bowls med langtidsbraiseret gris og en veggie version med portobello. Begge retter bliver toppet med en masse frisk grønt.

Troldgårdens Toast
Placering: Sideshow

Kom med ”Hjem til Gården” – mere behøver vi ikke at skrive.

Skarø Is
Placering: Green Area

Skønne økologiske is fra Skarø.

Grød
Placering: Runddelen

Var det noget med congee (asiatisk risgrød) med kylling eller bygotto med svampe? Så kom forbi runddelen hos Lasse og hans team, som har redefineret grødbegrebet. Her er grød meget mere end bare grød!

Blue Oyster Bar
Placering: Vin og Champagne

Oplev stemningen fra toppen af festivalpladsen. Teamet fra P. Clausens Fiskehandel står parat til at åbne friske østers, der serveres med citron og mango-vinaigrette. Eller prøv succesen fra sidste år – de søkogte jomfruhummere.

Letz Sushi
Placering: Green Area

Den bæredygtige sushi fra Letz Sushi laves af skarpe sushikokke, som har den faglige ekspertise, der skal til for at lave god sushi. Smagen vil overraske, berige og glæde enhver.

MIB
Placering: Red passage

Her er ikke så meget at skrive! Du kender den. Gå efter duften af den populære flæskestegssandwich og MIBs klassiske tarteletter.

Mama
Placering: Runddelen

Vegetarboden Mama fra sidste år er tilbage på NorthSide. Tanken her er lækre moderne vegetariske retter med kraft, saft, smag og masser af farver. Som noget nyt kan du sætte tænderne i en fa-waffel – både som salt og sødt.

Kuma
Placering: Red passage

Japansk mad hitter i disse tider – og det japanske køkken er meget mere end bare sushi. Yakisoba er en typisk japansk vegetarisk festivalspise, bestående af nudler/spaghetti i en dertil produceret sauce, stegt grønt og toppet med aonori.

Himmel & Hav
Placering: OutSide

Alting bliver sat i ”Himmel og Hav”, når Bjørn rykker ind i OutSide. Her vil han grille dansk ged, som serveres med friske danske grøntsager. Som noget nyt i år kan du få strandkrabbesuppe med øko-muslinger.

Gourmensch
Placering: OutSide

Kom ned i Camp Gourmensch, få røg i øjnene og smag den saftige og sprøde asiatisk inspirerede porchetta-burger.

Birks Køkken x Jumbo Bakery & Eatery
Placering: Skovbunden

I skovbunden finder du Birks x Jumbo Bakery & Eatery. Der bages super lækre surdejssandwich – en pastrami-version og en med beder.

Mr. Nachos
Placering: Green Area

Grib en mexican wrap, en omgang chili con carne eller en portion lune nachos.

Tacos El Patron
Placering: Blue Area

Endelig lykkedes det at få Amano fra Tacos El Patron på NorthSide. Amando kommer og laver de lækreste tacos med gris, kylling og black beans. Alt er hjemmelavet og tilsat den helt rigtige tacosauce.

Basso
Placering: Blue Area

Vi byder velkommen til byens italienske restaurant Basso. Basso kommer forbi med tre lækre pastaretter med friske råvarer og pastatypen casarrecce, som er kort snoede pasta. Derudover vi vil gerne slå et slag for den vegetariske med rødbeder og mascarpone.

God festival!

Jesper Konggaard
Content creator. Jeg er en sucker for spændende mad fra fjerne egne, men jeg er heller ikke kræsen, når det kommer til god italiensk pizza eller kringlede cocktails. Studerer virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet.