Foto: Pixabay

Økologisk supermarked åbner nord for Aarhus

Den 14. januar åbner et økologisk supermarked på Topkærgaard nord for Aarhus.

Aarhus-området har en stribe lækre gårdbutikker, og nu kommer der endnu én. Den 14. januar får gården Topkærgaard i Kasted nord for Aarhus en gårdbutik, der med 2.500 varenumre bliver et decideret supermarked. Størstedelen af varerne bliver økologiske, og stifterne vil gerne skabe en oplevelse for at trække folk ud til butikken de 7 kilometer nord for byen.

“Vi gør rigtig meget for, at det skal være en oplevelse at handle her. For eksempel kan man jo komme ud og se landbruget og klappe dyrene, når man kommer herud,” siger stifter Kim Quist til Aarhus Stiftstidende.

Biodynamiske råvarer
En stor del af varerne fra Topkærgaard bliver udover at være økologiske også biodynamiske. Det indebærer, at kravene er endnu strengere til, at produktionen skal være bæredygtig og klimavenlig for at bevare jordens frugtbarhed.

“Selvfølgelig har vi et kommercielt sigte, alt andet ville være mærkeligt. Men vi har også en etisk og moralsk tilgang til vores virksomhed. Vi har for eksempel lagt vildtplejeplaner, så vi undgår at så lige der, hvor rådyrene græsser,” siger Kim Qvist til avisen.

Bliver klar til åbningen
Kim Quist overtog gården i marts og har tidligere blandt andet undervist på Kalø Økologisk Landbrugsskole og været hobbylandmand i de sidste 20 år. Lige nu er han sammen med sin familie i fuld gang med at gøre alting klar til åbningen, og han forsikrer, at de når at blive klar.

“Vi åbner 14. januar klokken 10, og det skal vi nok nå,” lover han.

Butikken vil fremover holde åben fra kl. 11-19 på hverdage og fra kl. 10-16 i weekenderne.