Foto: Pixabay

Aarhusiansk app mod madspild vinder nordisk pris

Digital guide til billige leftovers får miljøpris.

App’en Too good to go, som blandt andre er udviklet af aarhusianske Thomas Bjørn Momsen, har netop vundet Nordisk Råds miljøpris. I app’en kan du finde frem til restauranter og caféer, som sælger deres mad til en billig penge ved lukketid, og det koncept røg ind på en førsteplads.

“Appen ”Too Good To Go” indstilles, fordi tjenesten på en innovativ digital, let og folkelig måde er med til at ændre forbrugere og forretningers holdninger til madspild og ressourceforbrug. Konceptet kan være med til at inspirere andre til lignende ideer i andre brancher og er allerede udbredt til flere lande,” skriver Nordisk Råd i en pressemeddelelse.

Billig takeaway
I Aarhus kan du for eksempel klikke dig frem til mad fra caféen Dalle Valle, som tilbyder en stor takeaway-boks med blandt andet laks, flødekartofler og pastaretter til kun 29 kroner. Er du mere i humør til sushi, kan du hente en takeaway-boks fra Oishii Sushi til 39 kroner.

Du bestiller og køber maden i app’en i løbet af dagen og henter det i et bestemt tidsrum om aftenen. Hvert spisested har et begrænset antal måltider, så det gælder om at være hurtigt ude.

App’en kan downloades til både IOS og Android her. Læs mere om prisuddelingen her.