Foto: Teriyaki Sushi

Den er god nok: Sushi-burritos kommer til Aarhus

Det er ikke en joke: Snart kan du få en sushi-burrito i Aarhus.

Den 6. december fejrer Teriyaki Sushi i Viby to års fødselsdag, og det fejrer butikken ved at udvide menukortet med noget så eksotisk som en såkaldt sushi-burrito. Retten har ifølge sushistedet selv aldrig før har været på et fast menukort i Danmark.

“Restaurationsbranchen udvikler sig hele tiden, og vi ser mange nye og spændende tiltag rundt omkring i Aarhus. Men vi er de allerførste, der laver en sushi-burrito, og den fås kun hos os” siger indehaver Mohammed Abdul-Karim.

Folk er vilde med den
En burrito er traditionelt en mexicansk pandekage med kødfyld, men en sushiburrito er noget andet. Den består af kylling, laks eller japansk omelet, der rulles sammen med salat, agurk og peberfrugt i ris og tang, som man kender det fra sushi.

“Alle, der har prøvesmagt vores sushi-burrito, har været vilde med den. Det gælder også min mor og endda min datter på fire, der ikke vil røre almindelig sushi. Så man må sige, at den spænder bredt,” siger Mohammed Abdul-Karim.

Sushiburritoen er angiveligt et hit mange steder i Asien, USA og Sydamerika, hvor man finder mange madsteder, der ikke sælger andet.

Fortsætter med sushimenuer
Planen er, at Teriyaki Sushi vil sælge sushiburritoer sideløbende med salget af traditionelle sushimenuer fra butikken i Viby og fra forretningens foodtruck, der er at finde i og omkring Aarhus til festivaler og ved flere supermarkeder.

De tre varianter af sushiburritoen kan bestilles online til afhentning eller til udbringning i hele Aarhus. Prisen for en burrito er fra 55 til 65 kroner, og den serveres med hjemmelavede chilimayo og teriyaki-sauce.