Foto: Vaca

3 steder med sommerlig take away i Aarhus

Hvorfor lave mad, når du kan nyde sommeren i stedet? Her får du tre bud på steder med take away, som er oplagt at tage med ud i det blå.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende. 

Asiatisk street food
Kiin Kiin, Vestergade 47, 8000 Aarhus C

Grib spisepindene, og drøm dig til fjernere himmelstrøg: Kiin Kiin i Aarhus serverer asiatisk street food af den rigtig gode slags – også som take away – så du ved første bid får fornemmelsen af at befinde dig i Kina eller Thailand frem for Smilets By. Begynd for eksempel måltidet med et par af de sprøde: Forårsruller med gris, glasnudler og grønt, sesamstegte rejer med wasabi til eller friturestegte blæksprutteringe med chilimayonnaise. Fortsæt eventuelt med en klassisk Pad Thai, som består af stegte nudler med rejer, tofu, bønnespirer, knuste peanuts og tamarind sauce, eller prøv en Gao Bao med dybstegte rejer, forårsløg og wasabimayonnaise. Ja tak, siger vi bare! Bonusinfo: Bag Kiin Kiin Aarhus står Henrik Yde, som også ejer den Michelinbelønnede søsterrestaurant af samme navn i København.

Mexicanske fristelser
Vaca, Mejlgade 17, 8000 Aarhus C

Du behøver ikke tænke på kniv og gaffel, hvis du henter din sommerspise hos Vaca på Mejlgade – maden hos det mexicanske take away-sted er nemlig velegnet til at spise med fingrene. Menuen lyder på burritos, tacos eller platos, og der er muligheder for både dem, der elsker kød og dem, der foretrækker grønne versioner. Prøv for eksempel den stærke Crunchy Cerdo Burrito med langtidsbraiseret gris, sprøde flæskesvær, salat, bønner, tomatsalsa, syrlig kål, chilimayonnaise og hot chilisalsa, eller sæt tænderne i Fritos, en dobbelt tacopandekage med mexicansk falafel, tomatillo crunch, salat, chilimayonnaise, majssalsa og medium chilisalsa. Er du til ting i bowls, kan du for eksempel snuppe en nachosbowl, chili con carne eller en salat med kylling eller mexicansk falafel. Oh yes! Priserne begynder ved 39 kroner for en taco.

Søde og fyldte crepes
Crêbel, Vestergade 53, 8000 Aarhus C

Det er følelsen af sommer i Sydfrankrig, der rammer dig, når du træder ind ad døren hos Crêbel. Det lille take away- og spisested, som slog dørene op i juni, er inspireret af de franske creperier og byder på både madpandekager til 55 kroner og søde af slagsen fra 30 kroner. Snup for eksempel en klassisk crepe med skinke, ost, flødeost, soltørret tomat, salat, agurk og æg, go veggie med én med aubergine, hummus, feta, grøn presto, soltørret tomat, salat, agurk og rødløg, eller prøv den danske version med kartoffel, bacon, urtedressing, salat, tomat, agurk og æg. Bon appétit, lyder det herfra! Skal din søde tand forkæles, kan du lade dig friste af tre slags dessertcrepes med henholdsvis citron og rørsukker, nutella og banan eller jordbær og creme.

December 2020

Optællingen er i gang

Få vores nyhedsbrev!