Foto: Taiyaki

Japansk vaffel med fyld: Ny isbutik med taiyaki er åbnet i Aarhus

Nu kan du på Aarhus Ø få japansk bagværk med fyld af softice, is og toppings.

Har du prøvet en taiyaki – eller er du måske stødt på fænomenet på sociale medier?

Nu kan du sætte tænderne i det japanske bagværk med fyld hos Taiyaki, en ny isbutik på Irma Pedersens Gade 27 på Aarhus Ø.

“Taiyaki er virkelig trendet som dessert, og du ser det meget i byer som New York, Berlin, Barcelona og nu på Aarhus Ø,” fortæller butikschef Nicoline Due.

Alt godt fra havet

En taiyaki hos Taiyaki på Aarhus Ø består af en vaffeldej fyldt med “alt godt fra havet,” som Nicoline Due siger: Softice, is, slik, krymmel, flødeboller m.m.

“Vi har selv udviklet vores vaffeldej, der smager lidt som en belgisk vaffel, men formet anderledes og med en bedre crust,” fortæller Nicoline Due.

Du kan vælge en almindelig vaniljesoftice som fyld, men også en matcha softice, som er lavet på matcha pulver af japanske grønne teblade.

Læs også: En hotdog af vaffel og softice: Prøv en bubble dog i Aarhus

Et koncept i udvikling

Den nye isbutik byder også på blandt andet klassiske isvafler, Dalgona iskaffe, Dalgona matcha latte samt bland selv-slik. Fra næste uge kan Taiyaki desuden tilbyde forskellige former for varm kaffe.

“Vi er et koncept i udvikling. Vi ser meget på, hvad der er populært rundt om i verden, og hvad der vil være sjovt at præsentere for aarhusianerne. Vi satser på, at vi kan blive en helårsbutik – vi forsøger hele tiden at udvikle os i takt med sæsonen,” siger Nicoline Due.

En taiyaki med softice eller 1 kugle is koster 39 kroner, hvorefter du kan tilkøbe toppings og ekstra kugler. Skal du have den helt vilde version med 2 kugler is, softice samt alt det topping, du ønsker, koster det 74 kroner.