Tag hånd om dit alkoholforbrug

Du har helt sikkert hørt remsen før: I Danmark har vi en drukkultur, andre kulturer og lande kun i ringe grad er i stand til at måle sig med. Der er dog bestemt noget om sagen, og for mange er det også en tendens og en statistik, som de inderst inde er ærgerlige over at bidrage til. Vil du gerne gøre noget ved dit personlige forhold til alkohol, kan du læse med her og blive klogere på dine muligheder.

Skær ned på egen hånd eller sammen med folk i dit netværk

Det kan være svært at skære ned på sine alkoholvaner, men ofte handler det blot om at tage et skridt ad gangen i den rigtige retning, hvorefter du kan arbejde dig videre derfra. Oftest gøres dette også nemmere i fællesskab, så har du en eller flere bekendte, du ofte drikker med, kan det være givende for jer begge at have dem med i processen. På den måde oplever mange at føle sig mindre alene, og det bliver lettere ikke at falde i, hvis andre gennemlever det samme.

Moralsk support og støtte er altafgørende, når det handler om at komme ud af et overforbrug, så vær ikke bange for at række ud.

Der er også mulighed for alkoholbehandling på behandlingscenter

Står det helt skidt til, og føler du, at du har brug for hjælp udefra for bedre at kunne komme dine alkoholproblemer til livs, kan du få eksperthjælp af professionelle på et behandlingscenter. Du kan for eksempel komme i alkoholbehandling i behandlingscenteret i København.

Selvom du ikke bor i byen, er der god mulighed for at få hjælp, og dette er også muligt ved at tage kontakt helt anonymt. Du kan for eksempel læse meget mere om dine muligheder for alkoholbehandling på https://mollen.dk/, hvor du finder alle nødvendige informationer om afvænning, rådgivning og hjælp – også hvis du blot er pårørende.