Foto: Lisa Fiil

Aarhusiansk Michelin-kok brillerede i Tyskland

René Mammen fra Restaurant Substans var til gourmetfestival i byen Kiel.

Mere end 200 tyskere havde bestilt bord på den nordtyske Michelin-restaurant Ahlmanns i byen Kiel, da køkkenchef René Mammen fra Restaurant Substans på Frederiksgade lånte køkkenet for en aften i weekenden.

Anledningen var den 30. udgave af Schleswig Holstein Gourmet Festival, og menuen lød på seks retter mad, snacks til at starte med og sødt til sidst. I glassene var der tysk Riesling, tyskbrygget øl, rødvin på druen Spätburgunder rødvin, Moscato og Grappa.

“Jeg har taget menuen med fra Substans med lidt færre retter og i en lidt simplere udgave. Og så har jeg fordoblet mængden af kød på hovedretten, for det vigtigste for mig er, at gæsterne har en god aften. Så jeg tilpasser mig gæsterne, og vi er jo trods alt i Tyskland,” siger René Mammen til Aarhus Stiftstidende.

Større køkken end derhjemme
Ifølge den østjyske kok, der også står bag bistroen Pondus på Åboulevarden, var der ikke noget forretningsmæssigt at hente i arrangementet, men til gengæld var det sjovt.

“Jeg tror alligevel, det er vigtigt at gøre noget andet engang imellem, for ellers står man bare i den samme kasse derhjemme dag efter dag. Det er sjovt at tilberede 200 kuverter med folk, jeg ikke kender i forvejen, i et køkken, der er væsentligt større end vores derhjemme,” siger René Mammen til avisen.

Læs hele reportagen om besøget her.

“Ingen dag uden kaffe! Heldigvis har Aarhus flere skønne kaffebarer, der kan brygge en lækker kop mokka. Jeg øver mig i at drikke den sort, men vil nu allerhelst have en cappuccino eller flat white.”

Louise Sejr Højmark, Redaktør