Aarhus-bar byder julen velkommen med 70 juleøl

Aarhus-bar byder julen velkommen med 70 juleøl

af -
Foto: Lasse B. Madsen (Studenterbaren)

Studenterbaren på Nordre Ringgade har indkøbt 70 juleøl, som du kan smage fra den 2. november.

Er du vild med den krydrede og lidt pikante juleøl, men er du træt af at drikke Tuborg Julebryg hele november og december?

Så kan det være, du skal tage forbi Studenterbaren på Nordre Ringgade fra torsdag den 2. november, for her kan du få hele 70 forskellige juleøl

Juleøl fra flere lande
Hos Studenterbaren kan du smage på 70 forskellige juleøl. Nogle af dem kan du smage til  ØJ-dagen på torsdag den 2. november, mens andre først bliver frigivet på J-dag den 3. november.

Øllene kommer til at ligge i et prisleje fra 25 kroner og opefter, og hvis du er en rigtig kender af Studenterbarens juleøl-beholdning, vil du opdage, at baren har hele 12 helt nye juleøl på ølkortet.

“Vi har juleøl fra både Danmark, Tyskland, England, Norge og Belgien. Især de norske har vi fået en del af, omkring syv-otte forskellige. Der sker meget i Norge omkring special-øl,” siger lageransvarlig i Studenterbaren Steen Schønheyder.

Øl for enhver smag
Øllene spænder fra de mørke og kraftige pils og julestout til de mere krydrede jule-IPA’s. Steen Schønheyder anbefaler den engelske vinter-øl Fuller’s Old Winter Ale, hvis du er til den traditionelle fyldige juleøl til 49 kroner for halv liter.

Er du nybegynder med special-juleølen, anbefaler Steen Schønheyder, at du prøver de danske versioner, for eksempel Stærke Julius fra det østfynske bryggeri Refsvindinge: 

“Det er også dem der laver Ale no. 16, og de kan bare noget i forhold til smag,” siger Steen Schønheyder

Juleøl-smagning
Er du den ubeslutsomme type, der gerne vil prøve en masse forskelligt på én aften, kan du komme til juleøl-smagning i Studenterbaren den 16. november. Her kan du købe et smagsprøve-sæt, så du kan prøve en række af barens 70 juleøl.

Eline Eggers
Skribent. Kommer fra kongernes by, Jelling, og er fan af en god stærk øl med en sildemad til. Elsker gode billeder af mad og kan bruge lang tid på at instagramme sig sulten. Har en bachelor i kunsthistorie og en kandidat i analytisk journalistik.