Foto: Kødbyens Mad & Marked

Streetfoodmarked på Godsbanen

MADMARKED Mere end 15 stande serverer gadelækkerier fra hele verden, når Godsbanen den 6-8. november lægger hus til Kødbyens Mad & Marked.

Af Mikkel T. Krogh

Brasiliansk grillkød, hjemmelavet falaffel, luksushotdogs og gourmettoasts. Udvalget er stort, når kulturcentret Godsbanen i weekenden den 6-8. november inviterer til madmarkedet Kødbyens Mad & Marked. Bag arrangementet står en flok ildsjæle fra Kødbyen i København, som også stod bag sommerens streetfoodmarked under Kulbroen ved Aarhus Havn.

”Markedet får et mangfoldigt madudvalg med køkkener, der stikker i alle retninger, og det er det fantastiske ved det. Vi glæder os og håber, at gæsterne vil bruge markedet igennem hele dagen og bliver hængende, indtil skyggerne bliver lange,” siger medarrangør Simon Kullegaard.

Brasiliansk grill og fish ‘n’ chips
En del af standene har arrangørerne taget med fra København i form af eksempelvis den brasilianske grillstand Brasa, Crazy Chips med fish ’n’ chips og Barburrito med burgere. Men markedet får også en række lokale stande som Oles Gård med gourmettoasts, cocktailbaren La Plage Deux med østers og tatar, Café Gaya med empanadas og Spiselauget med luksushotdogs.

”Madmarkeder, streetfood, gademad, eller hvad man nu vil kalde det, er i rivende udvikling lige nu, og vi vil gerne vise vores bud på, hvad begrebet kan rumme, og i hvilke rammer det er mest charmerende. Vi ser streetfood som en konceptramme for mad, som egner sig godt til gaden og er enkelt, velsmagende og lavet for øjnene af forbrugeren,” siger Simon Kullegaard.

Udover madboderne er der også stande, hvor det er muligt at bytte kogebøger, ligesom arrangørerne planlægger mulighed for bobspil og filmforevisninger for de mindste om søndagen.

Læs artikel: Streetfoodmarked på vej i Aarhus
Læs guide: 5 knivskarpe burgerjoints i Aarhus
Læs guide: 6 italienske pizzajoints u dksla prøve

SPECS
Kødbyens Mad & Marked
Godsbanen, Den Rå Hal
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Åbningstider: Fredag kl 15.00–sent, lørdag kl. 11-sent, søndag kl. 11-20