Foto: Aarhus Mad og Marked arkiv

Det skal du spise til Street Food Festival i Aarhus

Vi giver dig overblikket over alt det, du skal smage til Street Food Festival i Aarhus den 16. til 18. august.

Det skorter ikke på tilbud, når Street Food Festival Aarhus fredag den 16. august klokken 16.00 slår dørene op til gademadsfest i Musikhusparken ved Officerspladsen.

Årets udgave byder på mere end 20 forskellige stande og food trucks med gademad og drikkevarer fra hele verden. Vi har gjort hjemmearbejdet og giver dig en guidet tur gennem markedets mange kulinariske tilbud.

Street Food Festival finder sted til og med søndag den 18. august.

Burgerboderne
Er du vild med saftige burgere, er Street Food Festival Aarhus helt sikkert et besøg værd. Food Squad FOOD TRUCK smører deres bløde briocheboller med chilimayo, og du kan få din burger med enten kylling, portobellosvampe eller paneret, crispy pulled pork! MAD TRUCK kommer fra deres østtyske vintage Mercedes 308 både til at lange burgere og wraps fra siden af bilen, der tidligere tilhørte det sydøsttyske postvæsen.

Spisehuset i Pagoden rykker også ind på festivalen. Alt bliver lavet fra bundet, og der bliver både serveret burgere og bøfsandwich. Spisehuset i Pagoden, der til dagligt har hjemme i Ølgod, har ifølge De Brune Riddere, der årligt kårer den bedste bøfsandwich i landet, Danmarks tredjebedste bøfsandwich og ikke mindst Danmarks svedigste løg.

Anderledes asiatisk
Er du til indisk mad, så er madvognen Spicy India noget for dig. Madvognen laver indiske retter med hjemmelavede karryblandinger og chutneys. Også den vietnamesiske food truck Lê Trang kommer til Street Food Festival Aarhus med autentisk, vietnamesisk gademad, og her kan du blandt andet sætte tænderne i hjemmelavede forårsruller.

Har du stiftet bekendtskab med fænomenet sushi burrito? Hvis ikke, får du muligheden i denne weekend, når Mo’Rice, der til dagligt huserer på strøget i Aarhus, serverer både sushi burritos og poke bowls.

Kinesiske Mr. Phan House kommer på madfestivalen til at servere klassiske kantonesiske retter, og både hjemmelavede bao buns og dumplings er på menuen. Hvis du nu tænker: ”Kan man slet ikke få thai-mad?” er svaret: Selvfølgelig kan du det! Tasty Thai By Bird Bird kommer på Officerspladsen til at lange klassiske og autentiske thairetter over disken med masser af grøntsager.

Jorden rundt
Næsten! Du kommer måske kun halvvejs jorden rundt, hvis du tager turen fra Latinamerika til Mellemøsten. Men på Street Food Festival Aarhus er det rejsen værd! Mens du sætter tænderne i en argentinsk entrecote eller et venezuelansk majsbrød med hjemmelavet chorizo hos food trucken El Jefe, kan du passende overveje, hvilken af de to pita joints du først skal spise hos.

The Original Pita fra Guldsmedgade byder på pita med oksebøf, falafel, kylling eller halloumi og en masse hjemmelavet tilbehør. Fyldet vælger du selv fra stedets salatbar.

Faour er efterhånden kendt af mange aarhusianere. Faour vandt prisen for årets mest originale koncept ved Aarhus Street Food Festival i 2017, og i 2018 hev madboden prisen hjem for årets publikumsfavorit. Til daglig er adressen Klostergade 32, og til Street Food Festival Aarhus kommer stedet blandt andet til at byde på hjemmelavet falafelpita med kikærter og familiens krydderiblanding.

Evergreens
Street Food Festival Aarhus kommer selvfølgelig også til at byde på masser af klassiske madkoncepter. Snup for eksempel en omgang sprød, paneret kylling med coleslaw og pommes frites hos Southern Fried Chicken, og har du mod på flere fritter, stiger du ombord hos The Fish Project og spiser fish’n’chips med hjemmerørt tatarsauce. Fisken er friskfanget og MSC-certificeret – lækkert!

Pickles Pusherne har ikke pommes frites på menuen. Til gengæld har madboden økologiske pølsebrød bagt på surdej med saftige pølser baseret på kød fra fritgående dyr. Pickles Pusherne byder både på en klassisk hotdog, men også et udvalg af mere utraditionelle varianter.

De søde sager
Banana CPH har netop meldt deres ankomst til Street Food Festival Aarhus, og madboden laver hawaiiansk-inspireret cremet, bæredygtig is uden mejeriprodukter og uden tilsat sukker. Isen bliver lavet af spildbananer, dadler, citron, vanilje og havremælk, og kommer i flere forskellige smagsvarianter.

Brødrene Adrian og Patrick har mere end 10 års erfaring med pandekagebagning, og i pandekageboden Crepes a la Cart laver de både salte og søde pandekager. Så tag en af hver! Pandekagerne er bløde med en sprød kant og friskt fyld.

De våde varer
Al maden skal selvfølgelig skylles ned med lækre drikkevarer. Udover et udvalg af forskellige øl og sodavand kommer også Café Her og Der og sælger kaffe på bæredygtige bønner. Har du en sød tand, så prøv en af stedets hjemmelavede sirupper. Et vegetarisk alternativ på Aarhus Street Food Festival er Vegebar. Alt fra Vegebar er lavet fra bunden af økologiske, biodynamiske og fairtrade råvarer, hvad enten det er bodens kaffe, juices eller smoothie bowls.

Der kommer indtil festivalens start løbende flere tilføjelser til festivalens program. Du kan holde dig opdateret på Street Food Festival Aarhus’ Facebook-side.