Foto: Pixabay

Stor spiritusfestival på vej i Aarhus

FESTIVAL Fire vinhandlere i Aarhus har slået pjalterne sammen om storstilet spiritusfestival med smagsprøver på over 300 slags spiritus.

Er du fan af gin, rom, whisky eller tequila af høj kvalitet? Så skal du hoppe forbi Godsbanen lørdag den 4. juni, hvor dørene til årets spiritusfestival i Aarhus åbnes. Billetten til 195 kroner giver adgang til arrangementet og inkluderer fem smagepolletter, som du frit kan bruge blandt de mere end 300 smagsprøver. Adgangsbilletten inkluderer tilmed et whiskyglas fra Glencairn.

“Vi holder arrangementet, fordi der i Aarhus og omegn er en stor og stigende interesse for spiritus af høj kvalitet. Denne type festival appellerer både til den nye spiritusdrikker og til de mere garvede på grund af det store udvalg af flasker, der kan smages på,” siger medarrangør Anders Søgaard fra Vinkyperen.

En kultbar med gammelt guld
Sideløbende med festivalen vil der også være en kultbar, hvor gæsterne vil få mulighed for at smage en række sjældne og gamle flasker spiritus, som kan være svære at opdrive. I kultbaren vil du finde flasker til mange tusinde kroner, blandt andet en 58 år gammel rom fra Long Pond Distellery i Jamaica.

“Vi forventer i omegnen af 300 deltagere, og vores erfaringer fra tidligere afholdte arrangementer viser, at der er en jævn fordeling af gamle og unge, dog med overvejende deltagelse fra det mandlige køn,” siger Anders Søgaard.

Udover Vinkyperen arrangeres festivalen af Chas-E, Vinoble på Trøjborg og Vinoble i Guldsmedgade. Festivalen holder åben fra kl. 13-18 den 4. juni, og du kan købe billet hos de fire vinhandlere.