Stop madspild: To ton overskudsæbler fra aarhusianske haver blev til cider

I efterårsferien samlede den aarhusianske iværksættervirksomhed haveæbler i Aarhus med stor succes. Ikke mindre end 2,2 ton æbler blev indsamlet og lavet til cider i stedet for at ligge og rådne i haven.

Madspild handler også om alle de æbler, de hvert år ligger og rådner i folks haver – faktisk går der hvert år ca. fem millioner kilo æbler til spilde hvert år, fordi de ikke bliver plukket. Så hvorfor ikke bruge dem til noget, der både er fornuftigt og sjovt?

Det gjorde iværksætterne fra DeliDrop sammen med virksomheden Decideret Cider noget ved i efteråret, da de tilbød haveejerne cider lavet på de æbler, der blev samlet i haverne. Æblerne blev indleveret hos Farmshop Rishøjgaard, Raa Aarhus og Skafferiet af haveejere med æbleoverskud.

850 liter aarhusiansk cider
Decideret har kværnet og presset en spændende cider. Resultatet er en frugtig og frisk cider, som kan købes i aarhusianske butikker, caféer og restauranter fra marts 2021 under navnet Decideret Aarhusiansk – og det er blevet til hele 850 liter af de gyldne dråber.

Du kan blandt andet få fingrene i flaskerne hos NaboKiosk på Ingerslevs Plads 1a i 8000 Aarhus, hos Juliette på Jægergårdsgade 54 i 800 Aarhus, Farmshop på Mejlbyvej 136 i Egå og Nyma på Nye Høvej 5 i Nye, Aarhus N.