Stjerneduo til Nordisk Spisehus

RESTAURANT En stjerneduo er på vej til Nordisk Spisehus fra henholdsvis Frederikshøj og Restaurant Koch, efter at to chefer forlod stedet for at starte Restaurant Domestic.

Af Mikkel T. Krogh

Restaurantchef Ditte Susgaard og souschef Christian Neve vinker farvel til gourmetrestauranten Nordisk Spisehus på M. P. Bruuns Gade for at starte den nye Restaurant Domestic, der åbner den 20. oktober. Derfor skal der nye kræfter på gulvet, og de er nu på plads i form af Rasmus Tramm Bertelsen som ny restaurantchef og Søren Appel Hansen som ny souschef og sommelier.

Rasmus kommer fra restaurant Frederikshøj, hvor han i flere år har arbejdet sammen med stjernekokken Wassim Hallal og senest har været med til at hente Michelin-stjerne til Aarhus. Søren kommer senest fra en stilling som restaurantchef hos brødrene Koch i Aarhus og har en pris som Danmarks Bedste Tjener 2009 på CV’et.

”Vi glæder os meget til, at Rasmus og Søren bliver en del af det dygtige team på Nordisk Spisehus. Rasmus og Søren har begge skabt meget flotte resultater på deres arbejdspladser, og med deres hjælp håber vi at kunne løfte niveauet endnu en tak og fortsætte den meget positive vækst, som Nordisk Spisehus er inde i,” siger direktør Aase Skov fra Nordisk Spisehus’ ejer Danish Design Restaurants i en pressemeddelelse.

Nye og anderledes ingredienser
Den nye duo starter den 1. oktober og ser frem til at arbejde på den anmelderroste restaurant, hvis koncept er ”låne” retter fra internationale Michelin-restauranter og kombinere det med egne, nordiske retter.

”Det bliver en fantastisk mulighed for at udvikle sig fagligt og forny sin viden om parring af mad og vin i særklasse. Nogle af Michelin-retterne byder for eksempel på nye og anderledes ingredienser, og det bliver sjovt at skulle gå på jagt efter vine til at understrege og fremhæve disse smagsnuancer. Med konceptet gør vi os hele tiden dygtigere,” siger Rasmus Tramm Bertelsen.

I øjeblikket kører Nordisk Spisehus retter fra den tre-stjernede Michelin-restaurant Akelarre fra Spanien og den to-stjernede Michelin-restaurant Belcanto fra Portugal. Danish Design Restaurants omfatter også restauranterne Kähler Villa Dining, Kähler Spisesalon, Kähler i Tivoli i København og isbaren Frozen Sigurt.

Læs artikel: Stjernehold bag restaurant i Mejlgade
Læs artikel: Ny toprestaurant med asiatisk tvist
Læs guide: 5 nye steder du skal tjekke ud

SPECS
Nordisk Spisehus
M.P. Bruuns Gade 31
8000 Aarhus C

Foto: Nordisk Spisehus