Spar penge i hverdagen med en madplan

Dette er sponsoreret indhold

Kender du den følelse, hvor du bare føler, at alle dine penge forsvinder, og du ved faktisk ikke helt nøjagtigt, hvad de er gået til? Du er bestemt ikke den eneste, og vi er mange der sommertider føler, at vi ikke helt kan styre, hvor pengene bliver af, selvom vi alle sammen nok godt ved, at vi bare nemt kan komme til at bruge for mange i hverdagen. Der er dog måder at få lidt mere styr på en af månedens største poser – madposten ved at lave madplaner.

Vi giver dig her i denne artikel et par gode råd til din madplan og nogle retter, der både kan være nemme at lave på en travl mandag aften, men også nogle lækre retter til fredagens fejring af weekenden. Derudover bliver du først introduceret til et lille afsnit om økonomi.

Økonomiske udfordringer

Inden vi går videre til de forskellige retter, kan det dog godt være, at dit problem ikke er, at du bruger for mange penge i løbet af måneden, men at du blot ikke har særlig mange penge at gøre godt med, og derfor er du stresset hver måned.

Det er ikke en optimal løsning, men det er muligt at finde billige lån online, der kan hjælpe dig med den økonomiske situation, hvis du ikke kan få det til at køre rundt.

Har du andre muligheder?

Det er vigtigt at påpege, at et lån ikke altid er en god idé. Selvom du måske føler, at du ikke har penge nok i løbet af måneden, bør du se på dit forbrug som det første. Er du i en for dyr lejlighed? Det kan være, at du skal flytte i noget mindre, eller måske har du for mange dyre regninger, der egentlig bare er luksus varer. Det er ting som streaming-tjenester, abonnementer eller andre ting. Det er altid en god idé at tjekke sit budget igennem og være realistisk omkring det er ting, som du virkelig har brug for eller ej.

1. Pasta med svampe

Det er supernemt at lave en pasta ret med nogle svampe. Denne ret er både lækker, og den tager ikke særlig lang tid at lave, når du først er kommet i gang. Du skal blot koge noget pasta, hvilket kan passe sig selv lidt. Herefter kan du begynde at stege nogle svampe, hvor du kan putte noget fløde i, hvis du er interesseret i at gøre det cremet og lækkert. Det er en nem ret, fordi den ikke kræver særlig meget. Dog kan den sagtens fungere til en lækker fredag aften, fordi det netop er dejligt.

2. Lav større portioner

Det kan være en god idé at lave lidt ekstra, når du er i gang med aftensmaden, fordi du alligevel har alting fremme og bruger ingredienserne. Fordelene ved dette, er at du altid kan bruge resterne til en god frokost næste dag eller faktisk spare lidt på madbudgettet ved at spise resterne til aftensmad næste dag. Det betyder hermed, at du skal handle mindre, og du skal heller ikke bruge mere tid i køkkenet. Det giver dig mere tid til at slappe af.

3. Skriv madplan og overhold den

Et andet godt tip, er at være mere bestemt med din madplan. Brug 20 minutter hver søndag på at lave en madplan til ugen og få handlet ind, og derefter skal du ikke handle mere ind. Det giver tit nogle dumme impuls køb, når du pludselig får en god idé til at handle noget ekstra. Når du laver en madplan, kan du spare penge ved at tjekke, om der ikke er nogle gode tilbud. Du kan altså indrette din madplan sådan, at du får nogle af de gode tilbud med. Herefter er det godt at sætte et budget for hver uge, som du skal overholde. Hvis du kommer under beløbet, kan du overveje, om du ønsker at spare det op, eller om du kan have det til noget lækkert ugen efter.

4. Food-prep

En anden god mulighed, er at du hver weekend laver madpakker til nogle dage frem. Det kan være en pastaret med grøntsager, som du så lægger i forskellige madpakker, og så er madpakken faktisk klar til flere af dine arbejdsdage. Det sparer dig tid, og du slipper for, at du lige glemmer madpakken, hvor du så bliver nødt til at bruge penge i kantinen, fordi du ellers ikke får noget at spise.

5. Grøntsager + fisk

Det er en super nem ret lige at se, hvad du har i køleskabet og så sætte det sammen med nogle grøntsager. Det behøver ikke at være fisk, men det kan være lige det, som du har. Måske har du noget kylling i fryseren, eller måske nogle frikadeller? Det tager ikke særlig lang tid at lave, og det er en billig men sund ret.