Foto: Briançon

3 steder i Aarhus med sødt take away

Mangler du lidt sødt til kaffen eller desserten i disse hjemmetider, så fortvivl ej. Vi giver dig tre bud på skønne steder med take away til den søde tand.

Dette er en redigeret version af en guide, der tidligere er blevet bragt i Århus Stiftstidende. 

Glaserede herligheder
Bronuts, Silkeborgvej 247, 8230 Åbyhøj

Leder du efter lidt sødt som både smager forrygende og er yderst Instagramvenligt? Så kan du stoppe din søgen nu. Bronuts holder til i Åbyhøj og er kendt for sine farverige donuts med alverdens smage og i alverdens farver. Du kan blandt andet få de runde herligheder med smagsvarianter af alt det gode, du kender så som knoppers, snickers, daim, oreo og kinder. Du kan bestille en boks til døren med seks donuts for 139 kroner eller en boks med 12 for 259 kroner – og du vælger selvfølgelig selv smagene. Du kan også slå et smut forbi butikken og købe en hapser til gåturen i forårssolen. Bonusinfo: Bronuts har for nylig åbnet endnu en donutbutik på Busgaden i midtbyen.

Bagværk til døren
Briancon, Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C

Kaffe kalder på croissanter, og vil du forkæle dine smagsløg lidt ekstra, anbefaler vi at kaste et blik på Briancon. Bageriet er kendt for at kreere byens bedste croissant, og i forbindelse med covid-19 krisen kan du nu hente eller få leveret lækkerierne alle ugens dage på nær søndag. Croissanterne fås både klassisk, med lækker Valrhonachokolade eller med cremet marcipan. Haps! Ønsker du croissanterne lige fra ovnen, kan du som endnu et nyt tiltag købe friskrullede ubagte croissanter, klar til at komme i ovnen derhjemme. Ja tak! Her kan du få fire styk til 59 kroner. Er du ikke humør til det smørrullede bagværk, kan du også vælge blandt et bredt udvalg af bageriets andre godter som for eksempel hindbærtærte og brownie.

Is i forårssolen
Okkels Risskov, Nordre Strandvej 45, 8240 Risskov

Selvom temperaturen svinger, er forårssolen for alvor kommet frem – og det kalder på masser af is. Det får du blandt andet hos Okkels Risskov, der lige nu tilbyder de iskolde lækkerier to go. Varianterne varierer fra dag til dag, og du vil for eksempel kunne sætte tænderne i forskellige slags sorbet samt lakrids-, Ferrero Rocher-, After Eight-, cheesecake- og romkugleis. Hva’be’har! Isen serveres i bæger eller vaffel, men vil du hellere ha’ den med dig hjem til senere, kan du få en frostboks på 750-1500 ml. Så burde der også være nok til resten af familien! Er du mere til flydende fristelser, har Okkels Risskov også milkshakes, iced latte og kaffe på menuen. Psst: I Aarhus kan du også besøge Okkels på Silkeborgvej i Åbyhøj.