Foto: NorthSide.

Cider og gin i Kolonihaven: Kom til hyggelige smagninger på NorthSide

Under årets NorthSide vil Kolonihaven byde på omkring tyve forskellige events, der spænder fra smagning af cider og naturvin til læren om destilleringens ædle kunst.

For fjerde år i træk åbner NorthSide op for et solidt sideprogram i Kolonihaven, der byder på foredrag, workshops og forskellige smagninger, der alle præsenteres i intime og hyggelige rammer med den helt særlige kolonihavestemning.

De første 13 arrangementer er nu klar til offentliggørelse, og blandt dem finder man blandt andet en cidersmagning med folkene fra Decideret Cider samt en naturvinsmagning arrangeret af Østjysk Vinforsyning. Til sidstnævnte vil Francesc Escala fra vinproducenten Raventós byde på en grundig og spændende introduktion, der vil aflive myter omkring de såkaldte naturlige vine.

Cidernørderi og lufttørret skinke
Der vil også blive aflivet myter, når Decideret Cider byder op til en masterclass, hvor man, udover lidt teknisk nørderi, kan smage på en række danske og udenlandske varianter og opdage, hvad rigtig cider er.

Der bliver også mulighed for at høre mere om, hvordan syv unge mænd realiserede drømmen om at starte et destilleri i den lille landsby Sall udenfor Aarhus. Ud over at lære mere om gin- og whiskyproduktion samt destilleringens kunst, bliver der også mulighed for at smage på destilleriets anmelderroste Syvsindgin sammen med lidt modnet og lufttørret skinke fra Oles Gård.

NorthSide 2019 finder sted i Ådalen den 6.-8. juni.