Smag på chilistegte græshopper

SNACKS Har du aldrig smagt insekter? Så skal du tage turen op på Studenterhuset den 23. oktober, hvor tre studerende serverer chilistegte græshopper for alle interesserede.

Af Mikkel T. Krogh

Det lyder bizart, men den er god nok. Fredag den 23. oktober er det World Edible Insect Day, hvor insektentusiaster over hele verden sætter fokus på insektspisning. I Aarhus har tre studerende fra VIA University College taget sagen op og serverer chilistegte græshopper i Studenterhuset.

”Insekter som madvare er interessant, fordi de både er næringsrige og bæredygtige. De er fulde af vitaminer og mineraler, og så kræver de et minimum af ressourcer. Der er ikke mange, der har fortalt danskerne om mulighederne – det vil vi gøre,” siger studerende Tine Niklasson til Lokalavisen Aarhus.

Græshoppefrikadeller til alle
Sammen med sine to medstuderende Monica Joy og Ashley Summer står hun bag arrangementet, der er åbent for alle. Idéen opstod i forbindelse med et studieprojekt, hvor de studerende selv kunne vælge et emne inden for sundhed, de gerne ville promovere.

”Vi har det alle sådan, at mad skal være lækker. Det skal smage godt og se appetitligt ud. Derfor viser vi, hvordan man kan bruge insekter i velkendte retter. For eksempel har vi lavet græshoppe-frikadeller. De smager vildt godt,” siger Ashley Summers.

Arrangementet finder sted den 23. oktober kl. 15-17 i Mødelokale 2 i Studenterhuset på Nordre Ringgade 3. De studerende lægger ud med et foredrag om insekter i madlavningen, hvorefter de byder på forskellige smagsprøver. Det er gratis at deltage, og der er 80 pladser. Tilmeld dig på Facebook her.

Læs artikel: Kæmpe vinsmagning i Ridehuset
Læs artikel: Ny butik for kageelskere i midtbyen
Læs artikel: Aarhus får sin første donutshop

Foto: World Edible Insect Day