Foto: Restaurant Anker

Skaldyr på menuen: Vi guider til de bedste restauranter i Aarhus

Med hele byen omgivet af vand, vand og atter vand, er der naturligt nok vokset en del fremragende restauranter med skaldyr på menukortet frem i Aarhus. Er du vild med skaldyr, men har svært ved at vælge, hvor du skal spise næste gang? Vi guider dig her til 5 gode steder.

Læs også: Hvor kan du få gourmet take away? Her er 3 steder i Aarhus!

Restaurant Anker: Lokal skaldyr fra Aarhusbugten  

Skaldyr hos Anker
Foto: Restaurant Anker

Restaurant Anker ligger smukt placeret nær lystbådhavnen på Aarhus Ø. Stedet er omringet af lystbåde, fiskehandlere og lystfiskere, og restauranten gør virkelig brug af sine fine omgivelser. Hos Restaurant Anker forsøger man nemlig at handle mest muligt hos de lokale fiskehandlere, så serveringerne bærer præg af fangst fra Aarhus-bugten.

Menuen består b.la. af den klassiske moules frites, ligesom der også serveres østers – både som snack og som hovedret. Vil du dog helst gå lidt udenom de vanlige skaldyrsretter, kan Restaurant Anker også imødekomme dig på dette punkt.

På den særlige skaldyrsmenu finder du nemlig en kavalkade af muligheder. Du kan bl.a. mæske dig i krabbeklør, røde krebs, jomfruhummer eller skalrejer. Kombinér disse tilbud i en skaldyrstallerken eller et skaldyrsfad, alt efter hvor alvorlig sulten er.

Adresse: Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C
Menu: restaurantanker.dk

Mefisto: Seafood i hyggelige omgivelser

Skaldyr hos Mefisto
Foto: Mefisto

I hjertet af latinerkvarteret gemmer Mefisto Restaurant og Gårdhave sig blandt de mange små forretninger på Volden. Stedet er en ud af 4 restauranter i samme koncept, men restauranten på Volden er udvalgt, fordi menuen her byder på udsøgte skaldyrsretter.

Til forretten kan du vælge mellem blåmuslinger og rejer, mens du til hovedretten kan overveje hele 4 forskellige hummerretter. Østers er selvfølgelig også på menuen.

Hvad end du vælger, kan herligheden nydes i Mefistos rolige gårdhave eller i en mere livlig atmosfære på den brostensbelagte gade foran restauranten.

Adresse: Volden 20, 8000 Aarhus C
Menu: mefisto.dk

LULA: Social dining og skaldyr ad libitum 

Skaldyr hos LULA
Foto: LULA

Som med Restaurant Anker er LULA placeret i hyggelige omgivelser midt i seafood-mekka’et på Ø’en. Stedet imødekommer enhver seafood-elskers smag: Du kan bestille alt fra rimmet kammusling, over pankorejer med chilimayo til hvidvinsdampede blåmuslinger. Retterne kommer i små, delevenlige serveringer, så du kan bare vælge løs fra menukortet.

Med de små serveringer og opfordringen til at dele selskabet imellem, skriver LULA sig ind i den social dining trend, der i øjeblikket hærger byens restauranter. Så tag en ven eller 10 under armen og kig forbi til skaldyr hos LULA.

Foruden de mindre retter byder LULA også på det såkaldte ‘skaldyrsfad’, der kan tilpasses alt fra 2-8 personer – så er det bare at gå i krig med rejer, muslinger og alt hvad hjertet ellers begærer.

Som prikken over i’et har LULA hver søndag et opsigtsvækkende event kaldet ’skaldyrshelvede’. Konceptet er enkelt: Du betaler 495 kr. og til gengæld kan du mæske dig i skaldyr og cava ad libitum. What’s not to like? Læs mere om eventet her.

Adresse: Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C
Menu: foodfamilygroup.dk

Halibut: En perle på Aarhus Ø

Halibut
Foto: Halibut

Blot et stenkast fra LULA ligger den fransk inspirerede bistro, Halibut. Stedet byder på primært på franske retter, men har også vilde afstikkere til det sydøstasiatiske, det sydamerikanske og endda det japanske køkken. Der er altså lidt for enhver smag på Halibut.

Bindeledet i globetrottermenuen er dog ’alt godt fra havet’, og derfor er Halibut også det perfekte sted at gå på jagt efter skaldyr.

Stedet byder b.la. på spaghetti med hummer, østers, en lækker ravioli med skaldyrsfyld samt muslinge bisque. Derudover har restauranten en seperat skaldyrsmenu, der giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige typer østers.

Adresse: Bernhardt Jensens Boulevard 125, 8000 Aarhus C
Menu: halibutbistro.dk

Elle Belle: Skaldyr i uformel atmosfære

Elle Belle
Foto: Elle Belle

Elle Belle er ligesom LULA en Aarhus-restaurant, der er hoppet med på social dining-bølgen. Restauranten serverer små, delevenlige retter, der giver gæsterne mulighed for at prøve lidt af hvert og dele de forskellige smagsoplevelser.

Hos Elle Belle gør de meget ud af spontane anretninger, hvorfor menuen ofte vil skifte. Derfor sker det også af og til, at menukortene restauranten rummer andet og mere end det, der findes på nettet. Derfor: Gå ned og tag et kig i restauranten. Måske er netop din favorit skaldyrsret på menuen i dag!

En ting er dog sikkert: Der er altid skaldyr at komme efter på Elle Belle. Restauranten har nemlig en skaldyrsmenu for sig selv, der lokker med delikatesser såsom grillede røde rejer, jomfruhummer og Gillardeu Østers.

Adresse: Aaboulevarden 55, 8000 Aarhus C
Menu: ellebellebar.dk