ANNONCE: Gastro Week er netop startet, så nu er det sidste chance, hvis du vil sætte tænderne i en tre-retters menu for bare 250 kroner plus gebyr på 17 østjyske restauranter.
En god madoplevelse behøver ikke koste en formue. Sådan lyder mottoet for madfestivalen Gastro Week, hvor du for bare 250 kroner plus gebyr kan få en velsmagende tre-retters menu hos hele 16 restauranter i Aarhus og én enkelt i Silkeborg.
Madfestivallen er netop skudt i gang, så nu er det sidste chance, hvis du vil ud at have lækker mad til billige penge. Gastro Week løber fra den 8. til den 18. februar, og nedenfor giver dig et overblik over restauranterne.
God appetit!
Restaurant Ombord
Har du lyst til at prøve en velsmagende menu bestående af hele ni deleretter, er den charmerende Restaurant Ombord på Frederiksbjerg stedet, du skal besøge. Trendy social dining er nøglen til en hyggelig aften, hvor du og dine medspisende alle smager den samme mad fra fælles serveringer på bordet. Til Gastro Week kan du glæde dig til en dejlig aften, hvor menuen lyder således:
1. servering: Bagt laks med sauteret vinterspinat og sauce hollandaise; hjertesalat med sennepsvinaigrette og sprøde jordskokker; blomkålssalat med friskost, hasselnøder og estragon.
2. servering: Carpaccio af oksemørbrad med karrypesto og salater; stegte svampe på toast gratineret med vesterhavsost; rødbedetartar med stegte kapers.
3. servering: Saltede rå grøntsager med yoghurt; Coq au vin a la Ombord; steak af oksemørbrad med ratatouille.
Køb din billet til Restaurant Ombord her
Malling Kro
Bare 10 kilometer syd for Aarhus finder du den anmelderroste perle Malling Kro. Stedet er særligt kendt for sit vinkort, der i 2016 blev kåret som Årets Vinkort i den prestigefyldte restaurantguide White Guide, men vi skal hilse og sige, at maden også er i top. Til Gastro Week tilbyder kroen et dobbeltværelse for 600 kroner med en skøn morgenbuffet, og den lækre menu lyder som følger:
Forret: Ballotine af unghane med svampemayonnaise og maltcrumble.
Hovedret: Kalvefilet og vinterragout af kalveskank med grønsager, kartoffel med brunet smør og citrontimian.
Dessert: Ananas i karamel med kokos og iscreme.
Køb din billet til Malling Kro her
Restaurant MellemRum
Årstidens råvarer er fundamentet for de vellavede gourmetretter, der serveres hos Restaurant MellemRum på Fredens Torv. Inspirationen kommer fra hele verden, og med afsæt i de klassiske smage og tilberedningsmetoder har kokkene på restauranten sammensat en formidabel tre-retters menu med alt fra tyttebær til rødbeder til Gastro Week. Menuen lyder som følger:
Forret: Rødbede-gravad laks med syrnet fløde, saltet agurk og feldsalat.
Hovedret: Helstegt culotte af ungkvæg med grønkål, tyttebær, pommes Anna med brændt hvidløg og timian og sauce bordelaise.
Dessert: Mørk chokolademousse med vaniljeis og bagt hvid chokolade.
Køb din billet til Restaurant MellemRum her
Restaurant ET
Ved Europaplads finder du den anmelderroste Restaurant ET, der byder på knivskarp, fransk gourmetmad i særklasse. De hvide duge og den eksklusive indretning giver stedet en stemningsfyldt atmosfære, og serviceniveauet fra de kompetente tjenere er i top. Til Gastro Week byder kokketeamet i køkkenet på en tre-retters menu med velsmagen i centrum:
Forret: Salat på hjemmerøget laks med citronconfit, agurker, jordskokker og brøndkarse.
Hovedret: Langtidstilberedt kalv med barigoule af gulerødder, knoldselleri, pommes kroket med basilikum og fuglegræs.
Dessert: Lys chokolade “after eight” med mynte, isomalt, marengse og sorbet på økologisk yoghurt og vanilje.
Køb din billet til Restaurant ET her
Grappa al Porto
Er du vild med det italienske køkken, skal du sætte kursen mod restauranten Grappa al Porto ved havnen. Til Gastro Week har kokketeamet sammensat en tre-retters menu, hvor de skønne, italienske klassikere får et moderne twist fra folkene i køkkenet. I glasset kan du passende bestille en af de mange vine fra det omfattende vinsortiment. Menuen lyder således:
Forret: Ravioli con salmone – hjemmelavet ravioli fyldt med laks og kørvel i en cremet sauce af hvidvin og smør.
Hovedret: Osso bucco a la Grappa – osso bucco af kalveskank med polenta, rørt med mascarpone og parmesan samt vinbondens sauce. Hertil marvpibeben med persille og havsalt.
Desset: Tiramisu – Italiens berømte mascarponedessert med lady fingers, stærk kaffe, masala og kakao.
Køb din billet til Grappa al Porto her
Norsminde Kro
Den knivskarpe Norsminde Kro er en af landets ældste kroer og ligger smukt syd for Aarhus ved lystbådehavnen i Norsminde. Menuen følger årstiderne, kærligheden til maden er stor, og retterne er så vidt muligt lavet på sæsonaktuelle og lokaltproducerede råvarer. Til Gastro Week har køkkenet sammensat en tre-retters menu, hvor kødet på unik vis er fra kroens egne kalve:
Forret: Lun kulmule med safransiffon og fennikelsalat.
Hovedret: Variation af kroens egne kalve med vinterurter og kraftig sauce med sichuanpeber.
Dessert: Crème brûlée med thailansk vanilje og citronsorbet.
Køb din billet til Norsminde Kro her
Restaurant GÄST
Hos Restaurant GÄST er kærligheden til det italienske køkken ikke til at tage fejl af, og det har stedet høstet flotte roser for. I foråret 2017 blev stedet tildelt “The Michelin Plate” i Michelinguiden, og i 2016 vandt restauranten prisen for Byens Bedste Restaurant i Aarhus Stiftstidendes årlige afstemning. Køkkenet har til Gastro Week sammensat denne formidable menu:
Forret: Rimmet havkat med grillet kål, peberrod og dild.
Hovedret: Sprængt kylling fra Rokkedahl, saltbagt selleri, ristede kerner og sauce på Karl Johan svampe.
Dessert: Havtorn, yoghurt og vanilje.
Køb din billet til Restaurant Gäst her
Ferdinand i Silkeborg
Du kender sikkert Restaurant Ferdinand på Åboulevarden i Aarhus, men vidste du, at spisestedet sidste år fik en søsterrestaurant i Silkeborg? Fokus er på kvalitet og godt håndværk, og konceptet er som i Aarhus klassisk gastronomi serveret i en afslappet atmosfære. Til Gastro Week slår Ferdinand i Silkeborg dørene op med denne lækre menu:
Forret: Rimmet torsk med Karl Johan-creme, syltet knoldselleri, sprød kartoffel, brunet smør og hasselnødder.
Hovedret: Braiserede svinekæber med sennepssauce, kartoffelkompot med rygeost, tyttebær, flæskesvær og persille.
Dessert: Mazarinkage med lun æblekompot, kaneltuiles og vanilieis.
Køb din billet til Ferdinand i Silkeborg her
Royal Bistro
Royal Bistro er en del af det ekstravagante Hotel Royal på Store Torv i hjertet af Aarhus. Den flotte restaurant byder på gastronomi i superligaen og ligger i en ottekantet atriumgaard, hvor et stort træ i midten og kik til stjernerne giver en unik atmosfære og stemning. Besøger du bistroen til Gastro Week, kan du sætte tænderne i denne appetitvækkende menu:
Forret: Lyngrillet torskeryg med fermenteret ørredrogn og sprød salat med saigon vinaigrette.
Hovedret: Yaktori-grillet oksebov og tigerrejer med vinterurter i citronellesauce. Hertil dampet boaboller med confiterede shitakesvampe.
Dessert: Hvid chokoladesorbet med varme krydderier. Hertil en sød mangosalat med mild chili i passionsfrugtsvinaigrette og saltet kokoskaramel.
Køb din billet til Royal Bistro her
Ferdinand
For enden af åen i Aarhus finder du Restaurant Ferdinand, der flere gange er blevet rost af både Den Danske Spiseguide og Michelinguiden for sin gastronomi. Senest fik restauranten seks flotte stjerner i Jyllands-Posten for køkkenets kvaliteter i de hyggelige lokaler i hjertet af Aarhus. Skal årets Gastro Week-destination være Ferdinand, kan du spise dig mæt i denne menu:
Forret: Ceviche af vesterhavsfisk og sprøde flager med avokado, radisser, glaskål, lime og asiatisk sauce.
Hovedret: Braiseret kalvebryst med polenta, rødbeder, grønkål, tyttebær, balsamico og løgskum.
Dessert: Hvid chokolademousse med stikkelbærsorbet, marcipankage og citronpuré.
Køb din billet til Ferdinand her
Restaurant Seafood
Synes du også, at fisk smager bedst med havudsigt on the side? Så bliver du med garanti ikke skuffet, hvis du besøger den skønt beliggende Restaurant Seafood ved Marselisborg Lystbådehavn til Gastro Week. Her kan du glæde dig til en tre-retters menu, der er lavet på dugfriske råvarer fra den lokale fiskemand og grønthandler. Menuen består af følgende retter:
Forret: Færøsk rimmet laks, serveres med brøndkarse og hjertesalat.
Hovedret: Ovnbagt Brosme med rodfrugt, persille og smørkogt kartoffel.
Dessert: Panna Cotta med polynesisk vanilje og passionsfrugt.
Køb din billet til Restaurant Seafood her
Rømer
Det er ikke mange måneder siden, at stilladset omkring Rømer ved åen blev taget ned, så man igen kan nyde synet af den flotte bygning. Med udgangspunkt i det latinamerikanske køkken favner restauranten flere kulturer, der blandt andet inkluderer det spanske og det asiatiske køkken. Til Gastro Week kan du glæde dig til en eksotisk gourmetmenu bestående af følgende:
Forret: Ceviche af kulmule med lime, aji amarillo-chili, koriander, camarones (sprødtstegte rejer i panko, lime, soya, chili) og Choripan (en slags hotdog med chorizo, chimmichurri og salsa fresca)
Hovedret: Entraña – bavette af dansk kalvekød, chimichurri, palmekål, tarrorødder og søde kartofler.
Dessert: Maracuja oro con helado – passionsfrugtmousse, guldknapper og nougatis med honning.
Restaurant Vestergade 51
Restauranten på Vestergade 51 er især kendt for sine tarteletter og for at have hele fem slags pariserbøffer på kortet. Det er velsmagen i det klassiske danske og franske køkken, der dyrkes på stedet, og maden er efter sigende en hyldest til chefkokkens mormor. Vil du nyde en Gastro Week-menu på Vestergade, skal du forberede smagsløgene på disse mundvandsdrivende retter:
Forret: Tartelet med røget færøsk laks, pocheret æg fra Olsgaard ved Skanderborg og hollandaise, vinterspinat og masser af dild.
Hovedret: Kalv stegt som vildt – mør kalv med “vild” sauce, æbler fra Karensminde ved Odder og glacerede valnødder, blegselleri og selleri, grov mos a part.
Dessert: Oste fra Arla Unika eller pæretærte – lun kompot af lokale pærer og mørdejsflager med iskold cremefraiche 48 med masser af vanilje.
Køb din billet til Restaurant Vestergade 51 her
Restaurant Martino
Blandt sejlbåde og motorbåde finder du Restaurant Martino på Marselisborg Lystbådehavn. Her hyler vinden, når den suser gennem masterne, og minder dig om glade sommertider med en is i hånden. Til Gastro Week byder stedet på en enkel tre-retters menu, der er inspireret af både det danske og italienske køkken. Den maritime menu i det sydlige Aarhus lyder således:
Forret: Tuntatar på bund af rimmet agurk, serveres med citronemulsion, sprøde croutoner, syrnet fløde og dild.
Hovedret: Langtidsstegt okseryg, serveres med variation af jordskokker, grov kartoffelmos, syltede løg og trøffelsauce.
Desset: Hvid chokolade-fudge med broken gel af appelsin, chokolade-“jord”, rødbedesorbet og pebermarengs.
Køb din billet til Restaurant Martino her
Mefisto
Er du vild med fisk? Så skal du kigge forbi Latinerkvarterets brostensbelagte gader, hvor du finder den anmelderroste fiskerestaurant Mefisto. Restauranten blev i 2016 kåret som Årets Fiske- og Skaldyrsrestaurant af Den Danske Spiseguide, og i spidsen for stedet står køkkenchef Lars Kyllesbech, der for nylig har udgivet en fiskekogebog. Til Gastro Week serverer han denne menu:
Forret: Oksehalesuppe med hummer, trøffelaroma og sprødt låg.
Hovedret: Helleflynder, sauce bearnaise, pommes frites og citron.
Dessert: Fersken Melba med hindbærcoulis og vaniljeiscreme.
Køb din billet til Restaurant Mefisto her
Kaløvig Badehotel
Nord for Aarhus med de naturskønne Mols Bjerge som flot kulisse ligger Kaløvig Badehotel og Brasserie. Restauranten serverer velkomponeret mad lavet fra bunden, og i anledning af Gastro Week har kokkene udviklet en særlig tre-retters menu, hvor grøntsagen sweet potato, eller sød kartoffel på dansk, indgår i alle retter. Menuen lyder således:
Forret: Fiskesuppe med varmrøget ørred og sweet potato-brød.
Hovedret: Braiseret svineskank med grillede figner, sweet potatos og sauce.
Dessert: Sweet potato pie med kanelis.
Køb din billet til Kaløvig Badehotel her
Cafe Hack
Ved siden af Aarhus Teater finder du Cafe Hack, der især er kendt for at huse P4’s tidligere radioprogram af samme navn. Væggene i det stemningsfyldte spisested er beklædt med flotte teaterplakater og historiske billeder, og maden er delikat anrettet og serveret af de søde tjenere. Til Gastro Week byder Cafe Hack på en appetizer efterfulgt af tre lækre retter:
Appetizer: Atlanderhavsreje, rispuf og tomatmayo.
Forret: Jomfruhummerbisque, bagt torskeryg, jordskokkecreme, perleløg, braiseret fennikel og syltet jordskok.
Hovedret: Sprængt “velfærds”-kalvebryst fra Fru Møllers mølleri, rødbederavioli, persillerod, tørsaltet bacon, broccoli og frisésalat serveres med lys peberrodssauce.
Dessert: Bountykage med citrus, passion, is og rosiner.
Gastro Week er blæst i gang, så du skal skynde dig at købe din billet, hvis du vil nå at benytte dig af tilbuddet.