Foto: Unsplash.

3 steder med skønne salater i Aarhus

Kulde og mørke behøver ikke kun være lig med varm kakao og søde kager. Vi giver dig tre bud på steder, hvor du kan sætte tænderne i en lækker, mættende salat.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Crispy kylling på Trøjborg
Chicken King, Tordenskjoldsgade 23, 8200 Aarhus N

Navnet siger næsten det hele: Hos Chicken King på Trøjborg er det kyllingestykker, der pryder stedets salater. Konceptet er bland selv, og går du efter den store version, kan du vælge hele fem slags grønt og tre slags tilbehør – kyllingen er et ekstra tilvalg, og du vælger selv, om den skal være pulled eller herligt crispy. Personalet er ikke fedtede med portionerne, så du kan roligt regne med en mættende frokost eller aftensmad, naturligvis godt fedtet ind i eksempelvis hvidløgs- eller chilidressing. Hvis vejret tillader det, kan du nyde dit grønne måltid på bænken foran spisestedet, og hvis stuetemperatur er mere tillokkende, så tag maden med hjem i sofaen.

En bid af Hawaii i Mejlgade
Mahalo Food Club, Mejlgade 57, 8000 Aarhus C

Hvis du endnu ikke kender konceptet poke bowls, så slå et smut forbi Mejlgade ved nærmeste lejlighed. Her byder spisestedet Mahalo Food Club nemlig på den hawaiianske specialitet, der kort fortalt er salater med ris, kød og grøntsager: Et oplagt valg, hvis du er i humør til noget andet end en klassisk salat med agurk og tomat. Prøv for eksempel stedets Tunado, som er en smagfuld blanding af ris, wakame, tun, æble-ponzu, rødløg, gulerød, edamame, urter, saltede mandler, blomster og bagt hvidløgsmayo – oh yes, siger vi bare! Er du ikke til fisk, kan du snuppe en poke bowl med kylling eller oksekød, og skal det allerhelst være kødfrit, har Mahalo Food Club også vegetariske varianter på menuen.

Bland selv på Frederiksbjerg
Mr. Mums, Jægergårdsgade 12, 8000 Aarhus C

Vil du have en salat efter dit eget hoved, så læg vejen forbi Mr. Mums på den altid hyggelige Jægergårdsgade. Godt nok er det grønne allerede udvalgt for dig – grøn salat, agurk, tomat, radiser, peberfrugt, syltede rødløg, råkost, æbler, urter og vinegret – men alt det vidunderlige tilbehør skal du selv tage stilling til: Kylling og bacon? Krebsehaler og æg? Koldrøget laks? Perlebyg eller pasta? Lyst eller groft brød? Har du travlt, kan du bestille maden på forhånd på spisestedets hjemmeside, og skulle du befinde dig nærmere Højbjerg end Frederiksbjerg, har Mr. Mums også en afdeling i den sydlige ende af byen.