Sådan laver du din egen snaps

Sådan laver du din egen snaps

af -
Foto: Pixabay.

Vil du gerne imponere med en hjemmelavet snaps til dette års julefrokost? Det er slet ikke så svært, som du måske tror. 

Skal dette års julefrokost piftes lidt op? Så foreslår vi en hjemmelavet snaps. Det er nemlig slet ikke svært at producere din egen hjemmebryg, som du kan imponere dine gæster med.

I hvert fald ikke hvis du spørger madblogger Søren Willadsen, der står bag madbloggen GASTROmad.dk.

“Det sjove ved at lave sin egen snaps er, at der ikke gælder nogle specielle regler, så længe du bruger ingredienser, du kan lide at spise. Det er bare med at hoppe ud i det og prøve sig frem,” fortæller Søren Willadsen.

Husk den smagsneutrale spiritus
Og så alligevel: Der er nemlig lige et par ting eller to, der er værd at overveje, før du går i gang.

“For det første skal du altid bruge en smagsneutral snaps, når du skal krydre den med dine egne smage. Det kan enten være klar snaps eller vodka, alt efter hvor stærkt du kan lide det,” siger Søren Willadsen.

Søren Willadsen anbefaler, at du bruger vodka, hvis du er nybegynder – det er nemlig ikke lige så stærkt som klar snaps. Derudover er det værd at overveje, om du skal søde snapsen med for eksempel honning, som giver en rundere smag, eller svesker, som også giver snapsen en mørkere farve.

Lagringstid afhænger af ingredienser
Når du har tilføjet dine smagsforstærkere til vodkaen eller den klare snaps, er der forskel på, hvor længe spiritussen skal trække. Ifølge Søren Willadsen afhænger det af, hvad du har krydret snapsen med.

“Hvis du bruger blomster og blade, kan snapsen drikkes efter fire til syv døgn. Har du brugt rødder eller smågrene, skal snapsen trække i nogle uger, og hvis der er frugter i, skal den trække måneder, før den er drikkeklar,” forklarer Søren Willadsen.

Han anbefaler dog, at du hellere skal lade snapsen trække for længe end for lidt. Du kan nemlig altid fortynde den krydrede snaps bagefter ved at hælde enten vodka eller klar snaps oveni.

Mangler du inspiration til hvordan din snaps skal krydres? Så læs med her, hvor Søren Willadsen kommer med fire forslag til den hjemmelavede snaps.

Amalie Maindal Nielsen
Skribent på Smag Aarhus. Kan bedst lide at lave tøm køleskabet-mad og er lidt for god til at finde lejligheder til hverdagsvin. Hvis jeg kun måtte bruge mine penge på én ting, ville det være restaurantoplevelser. Kommunikationsstuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.