Foto: Rømer

Latinamerikansk spisested åbner ved åen

Det lukkede spisested Römer ved åen genåbner som latinamerikansk spisested.

Bygningen Rømerhus, som tidligere rummede spisestederne Römer og Grappa Piccolo ved åen, har været under renovering i flere år. Onsdag den 1. februar åbner stedet igen under navnet Rømer for publikum med et koncept, der lyder på latinamerikansk gastronomi, cocktails og loose stemning.

“Det bliver især inspireret af det latinamerikanske køkken, som er meget farverigt, meget populært og meget mangfoldigt med repræsentation af flere kulturer som for eksempel den spanske og den asiatiske. Konceptet handler meget om delemad, og det vil selvfølgelig også være muligt at dele noget med sig selv,” siger medejer Inge Jakobsen til Aarhus Stiftstidende.

Miniburgere til natteravne
Stedet bliver dobbelt så stort som det gamle Römer og får naturligvis en veludstyret bar med masser af cocktails. Sammen med sin mand Uffe ejer Inge Jakobsen også blandt andet caféerne Viggo og Grappa ved åen, og parrets nye restaurant får som noget nyt også særlige småretter til byens natteravne.

“Der vil være et nat-menukort med småretter som mini-burgers og mini-hotdogs. Man behøver dog nødvendigvis ikke at spise, for vi vil skabe et miljø, hvor det samtidig drejer sig om cocktails, som man selvfølgelig også fint kan drikke til maden. Der kommer DJ på, men det bliver en ‘loose’ stemning uden for eksempel et dansegulv,” siger Uffe Jakobsen.

Køkkenet på det nye Rømer får fredage og lørdage åbent til klokken 1. Indretningen bliver hjemlig og uhøjtidelig og med masser af atmosfære, og stedet får omkring 130 siddepladser både ude og ind. Dørene slår første gang op onsdag 1. februar kl. 17 med en såkaldt generalprøve med 50 procents rabat. Den officielle åbning er fredag den 3. februar kl. 17.