Udsigten over Aarhus Ø fejler ikke noget. Foto: VisitAarhus.

Restaurant i over 100 meters højde kan være på vej i Aarhus Ø

Et højhus med restaurant i over 100 meters højde skal måske bygges på Aarhus Ø.

En restaurant i over 100 meters højde kan blive en realitet på spidsen af Aarhus Ø. Politikerne skal i denne uge tage stilling til salget af arealet, og her vil anbefalingen ifølge JP Aarhus være, at kommunens valg falder på et projekt fra Anpartsselskabet Lighthouse United. Projektet indebærer et højhus med egen rooftop-restaurant.

“Jeg ser det som min arv til Aarhus. Højhuset bliver 128 meter og faktisk Danmarks højeste bygning. Der bliver mange aktiviteter og øverst oppe kommer en restaurant og en udkigsplatform, som alle kan komme op i,” siger Kim Herforth Nielsen, arkitekt og partner i arktikektfirmaet 3XN, til JP Aarhus.

110 meter højt byggeri
I udbudsmaterialet for arealet er der en række krav fra Aarhus Kommune. Vartegnet i spidsen af Aarhus Ø skal blandt andet være et mindst 110 meter højt boligbyggeri, og der skal opføres minimum 35.000 etagekvadrameter, skriver JP Aarhus.

I givet fald bliver restauranten Aarhus’ første deciderede rooftop-restaurant. København har flere af slagsen, eksempelvis restauranten Alberto K i 20. etages højde, men i Aarhus er det nærmeste, vi kommer, Aros Food Hall i toppen af kunstmuseet af samme navn.

Med i Anpartsselskabet Lighthouse United er også rigmanden Claus Hommelhoff. Det fremgår ikke, hvornår højhuset kan stå færdigt.