Foto: Madklubben.

Ny restaurant indtager Toldkammerets lokaler i Aarhus til foråret

Til maj slår restauranten Madklubben Aarhus dørene op i Toldkammeret ved havnen.

Tilbage i efteråret bragte Smag Aarhus nyheden om, at Jensens Bøfhus lukker – og dermed efterlader lokalerne i Toldkammeret tomme og klar til nye lejere.

Nu er den nye lejer fundet: Til maj rykker restauranten Madklubben Aarhus ind i den fredede bygning ved havnen tæt på Dokk1. Madklubben Aarhus bliver en del af restaurantkæden Madklubben, der lige nu har 15 restauranter i København, hvor hver restaurant har sit eget koncept.

”Vi har haft kig på Aarhus i flere år. Aarhus er en fantastisk og smuk by, hvor folk er glade, og hvor der er et mere folkeligt lag i gastronomien. Her passer vi ret godt ind,” siger PR- og pressechef for Madklubbens restauranter Kaspar Mørk Arianto.

God mad til fornuftige penge
Spiser du hos Madklubben Aarhus, får du ifølge Kaspar Mørk Arianto god mad til en pris, du gerne vil betale.

”Vi er ikke inspireret af et bestemt køkken, men laver mad, som folk gerne vil spise, og som vi selv har lyst til at lave. Fællesnævneren for vores retter er, at kvaliteten skal være i orden – om det så er en burger, en vegetarret eller en bøf,” forklarer han.

Du vil således kunne få dig en hovedret til 125 kroner, to retter for 200 kroner og tre retter for 225 kroner.

Aarhusianerne har præget menuen
Selvom Madklubben i forvejen har mange restauranter i København, er det vigtigt for Madklubben Aarhus at understrege, at restauranten ikke kommer til Aarhus med en ”Nu skal vi rigtigt nok vise jer, hvordan man gør det i København”-attitude.

Tvært imod. Faktisk vil flere af Madklubben Aarhus’ retter være mad, som aarhusianerne har ønsket, at restauranten ville servere.

”Til Festugen i 2016 havde vi en pop-up restaurant, hvor vi lavede en væg, som aarhusianerne kunne skrive på og fortælle, hvilken slags mad de ønskede, at Madklubben Aarhus ville lave,” fortæller Kaspar Mørk Arianto.

Plads til 250 gæster
At det er en helt speciel bygning, restauranten lejer sig ind i, er Madklubben helt klar over.

”Toldkammeret kan så meget i sig selv. Når man træder ind ad døren, er stemningen der allerede, og vi kunne med det samme se for os, hvordan vi ville indrette restauranten. For eksempel håber vi på at kunne lave et åbent køkken,” fortæller Kaspar Mørk Arianto.

Der bliver plads til op til 250 spisende gæster i Madklubben Aarhus’ lokaler og ligeså mange udenfor, når kalenderen står på varme og solskin.

Du kan holde øje med Madklubben Aarhus på stedets Facebookside her.