Arkivfoto: Pixabay.

Restaurant NO16 åbner med delemad og råt look

RESTAURANT Kendt restaurant åbner igen med delemad og råt look på Aarhus Havn.

Efter tre måneders renovering genåbner den populære restaurant Früd på Europaplads 16 nu under navnet NO16. Lokalerne har undergået en stor forvandling, hvor stort set kun gulvet er genbrugt.

Det nye koncept er ifølge ejeren nytænkende, men tager samtidig hensyn til den restaurant, der igennem de sidste mange år har fyldt lokalerne.

”Vi har ikke haft på dagsordenen at genopfinde den dybe tallerken, men har tværtimod brugt meget tid og mange kræfter på at trække essensen ud af vores restauranterfaringer og nedkoge dem til et nytænkende koncept,” siger ejer Jürgen Frühwirth i en pressemeddelelse.

Delemad og bøfhus
Konceptet er i hovedtræk en ”best of” tidens trends på den danske og aarhusianske restaurantscene. Gæsterne kan således både opleve det moderne sociale delemadskoncept, det genopfundne bøfhus og de klassiske gastronomiske dyder.

På den nyrenoverede restaurant mødes gæsterne af et lokale med tre meter til loftet udført i rå beton og varmt træ. Dette står i stærk kontrast til det højglanspoleret sorte marmorgulv.

Råt og hyggeligt
”Tanken bag indretningen var igen et ønske om at forvandle noget velkendt og fungerende til en ny og anderledes indretning, som på en og samme tid både er meget råt, fint og frem for alt hyggelig og behagelig for vores gæster,” siger Jürgen Frühwirth

Adgangen til den nyrenoverede restaurant får gæsterne gennem en såkaldt ”spiseklub”, hvor der tirsdag-lørdag sættes billetter til salg. Antallet af billetter vil variere alt efter, hvad der ellers foregår i huset, og der lukkes løbende op for bookinger 60 dage frem i tiden.