Foto: Restaurant Moment

Østjysk restaurant roses til skyerne

Restaurantguide deler ros til nyt spisested nord for Aarhus.

“Meget god klasse”. Det er dommen over Restaurant Moment i en anmeldelse i restauranten White Guide. Restauranten åbnede sidste år i den østjyske by Rønde nord for Aarhus og styres af kokken René Warn, der har en fortid på Kommandanten i København.

Restauranten har til huse i økolandsbyen Friland i Mols Bjerge og har på usædvanlig vis et vegetarisk koncept. Men det betyder langt fra, at der er tale om kedelige salater, lyder det fra White Guide.

“Der er fuld smæk på smagen, hvor teknikker som syltning, fermentering og røgning transformerer velkendte vegetariske råvarer til nye intense smagsoplevelser med en dybde og kompleksitet, som kun det grønne køkken kan præstere,” skriver guiden i sin anmeldelse

En magtdemonstration
Restaurantguiden uddeler 71 point til spisestedet, og både maden, drikkevarerne og servicen får ros. Som anmelderen opsummerer oplevelsen af stedet:

“Et måltid på Restaurant Moment er ganske enkelt en magtdemonstration udi vegetarisk mangfoldighed, og med de bæredygtige principper som en klar underliggende præmis træder velsmagen klart frem på tallerkenen.”

På tallerkenerne fik anmelderen blandt andet langtidsbraiseret hvidkål, syltede vilde blåbær og granité på aroniabær, og i glasset en vinøs øl ved navn Le Sacre fra Ebeltoft Bryghus. Hvis du også vil forbi og smage, skal du lægge 450 kroner for en stor menu og 350 kroner en lille menu.