Årets kok fra Aarhus udgiver kogebog

Årets kok fra Aarhus udgiver kogebog

af -
Foto: Mia Mortensen

Restaurant MellemRums køkkenchef inspirerer til hverdag og blær.

Der bliver kræset for både gastro-nørden og hverdagskokken, når den aarhusianske Restaurant MellemRums køkkenchef og årets kok 2016, Mikkel Laursen, folder sig ud i sin nye kogebog ‘Gryder, pander og gode venner’.

“Jeg har altid haft en drøm om at udgive en kogebog – det har alle kokke, går jeg ud fra – og med titlen som Årets Kok og med stor opbakning fra min arbejdsplads kastede jeg mig over det store arbejde med kogebogen, der selvfølgelig indeholder min vindermenu,” siger Mikkel Laursen.

Inspiration til onsdag aften
Ud over køkkenchefens vinderopskrift, der blandt andet består af jomfruhummer med pocheret æg og kyllingebryst stegt på ben, kan du i den nye kogebog også hente inspiration til en helt almindelig onsdag aften.

“Det er en kogebog for alle, og med kapitlet “Hverdag” kan de fleste være med og i “Weekend” bliver de udfordret. Jeg håber da, læserne vil give sig i kast med opskrifter fra kapitlet “Blær”, men det er også med for at give folk et indblik i vores verden, når vi ruller hele maskineriet ud og giver den fuldt gas,” siger Mikkel Laursen.

Vennerne er med
Den nye kogebog har også opskrifter fra andre af byens topkokke. Blandt andre har Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Substans og Lars Kyllesbech Nielsen fra Mefisto givet deres besyv med.

‘Gryder, pander og gode venner’ udkommer på forlaget Turbine den 25. november og koster 249,95 kroner. Den kan købes hos boghandleren og en række lokale restauranter. Læs mere her.

Stina Askholm Hansen
Journalist på Smag Aarhus og aarhusianer på 13. år. Spiser ude mindst én gang om ugen, både på byens mange nye takeawaysteder og de mere traditionelle restauranter. Rettesnoren er kvalitet og hygge. Har som inkarneret frankofil en forkærlighed for de små, listige bistroer i Mejlgade, hvor steak frites er favoritten over alle. Arbejder til daglig som freelanceskribent.