Foto: Food Festival

Restaurant Hærværk vinder pris for nytænkende hotdog

HOTDOG Aarhusiansk restaurant vandt pris for Danmarks mest nytænkende hotdog til DM i Hotdog.

Danmarks mest innovative hotdog kommer fra Aarhus. Det blev fastslået i weekenden til DM i Hotdog på madfestivalen Food Festival, hvor den aarhusianske Restaurant Hærværk løb med prisen for Årets Innovative Hotdog.

”Det er megafedt at vinde prisen for den mest innovative hotdog. Det betyder, at de idéer og smage, vi har gået og leget med, bliver belønnet. Og ikke mindst med så dygtigt et dommerpanel. Vi synes i al beskedenhed også selv, at vi har lavet et godt, alternativt bud på hotdog,” siger køkkenchef Rune Lund fra Restaurant Hærværk.

Agurk i salatblad
Aarhus-restaurantens mildest talt alternative hotdog bestod af en agurk indhyldet hjertesalat og toppet med tørret oksehjerter. Agurkeudgaven af den danske pølsevognsklassiker skal ses som en protest mod de dårlige pølser, der tit findes i hotdogs rundt omkring i pølsevognene.

”Før vi skulle stille op til konkurrencen, faldt vi over en pakke pølser, der slog på, at den havde 72 procent kød. Vi forstod ikke, at dette skulle være positivt. I vores hotdog valgte vi derfor ikke at lave en pølse, men i stedet slå et slag for grøntsager og de skæve agurker, som stadigvæk bliver kasseret i massevis rundt omkring,” siger restaurantchef Michael Christensen.

Kokkeikon vandt også
Udover Restaurant Hærværk løb kokkeikonet Paul Cunningham fra Michelin-restauranten Henne Kirkeby Kro i Vestjylland med prisen for den bedste moderne hotdog for sin mexicanske “Dog of the dead”, der indeholdt grillet majsbrød, Grambogård-pølse, bønner, chili, spidskommen og guacamole.

I kategorien for traditionelle hotdogs gik sejren til den legendariske pølsemand John Michael Jensen fra “Johns Hotdog Deli” ved Hovedbanegården i København, som ifølge dommerne lavede den ubestridt bedste klassiske hotdog.