Restaurant Hærværk i Aarhus: Muslinger på menuen

Restaurant Hærværk i Aarhus: Muslinger på menuen

af -
Foto: Pixabay.

Er du vild med muslinger? Restaurant Hærværk holder i samarbejde med Havnens Fiskehus et arrangement med fokus på økologiske linemuslinger tirsdag den 8. maj klokken 18. 

Om lidt er det sommer, og med sommeren kommer muslingesæsonen. Det lader Hærværk ikke gå stille for sig, når de inviterer til en aften med fokus på økologiske linemuslinger, som er i sæson fra juni til september. For 400 kroner per person byder Hærværk på snacks og bobler, fireretters menu, og en snak om, hvorfor linemuslinger er det gode valg.

Konceptet på Hærværk er bæredygtighed, og der er fokus på råvarer i sæson. Derfor afholder restauranten tema-tirsdage med forskellige emner, hvor fokus er på den gode råvare. Hærværk og Havnens Fiskehus fortæller om, hvor linemuslingerne kommer fra, hvorfor de er mere skånsomme for miljøet, og hvad vi kan bruge dem til i madlavningen.

Bæredygtighed og råvarer i sæson

Mens der fortælles, serverer køkkenet fire retter. Tre af dem med muslinger, som et vigtigt element, og den sidste anretning bliver en dessert. Menuen er dog endnu ikke på plads endnu.

“Forhåbentlig når forårets sortiment at komme, så vi kan servere lette grøntsager til muslingerne. Det er råvarerne, som kommer til at diktere dagen,” siger kok Rune Sørensen.

Men én ting er sikket – det bliver tre forskellige måder at bruge muslinger på. Og det bliver serveringer, hvor man kan se og smage, hvad der er på tallerkenen. Hvis du vil med, kan du booke bord på Restaurant Hærværks hjemmeside.

Næste tema-tirsdag

Allerede nu har Hærvæk det næste tema parat til en tirsdag i oplysningens navn. Det kommer til at handle om kanin som råvare. Hvorfor kanin er svært at skaffe, fordelene ved det utroligt CO2 neutrale kød og meget mere. Samtidig serverer køkkenet naturligvis fire retter med fokus på kanin.

Du kan følge med på Restaurant Hærværks Facebookside, hvor de løbende opdaterer med nyheder og kommende arrangementer.

 

Signe Lucie Askholm
Skribent. Vild med ord, Aarhus, syltede rødløg og tung rødvin. Elsker social dining-konceptet og har altid et kommende restaurantbesøg planlagt. Studerer sprog og litteratur med fokus på kommunikation ved Aarhus Universitet.