Ny restaurant og kaffebar åbner i Ceres Byen

Ny restaurant og kaffebar åbner i Ceres Byen

af -
Visualisering af den kommende Ceres Byen. Foto: Ceres Byen.

The Lazy Wombat bliver Ceres Byens første madsted og byder fra juni på kaffe, brød og australsk-inspireret mad. 

Simpelt med fokus på gode råvarer. Det er visionen for Ceres Byens nye restaurant og kaffebar The Lazy Wombat, som indehaverne Mark Veber Bak Hansen og James Caldwell slår dørene op for til sommer.

”Fra klokken 7 kan man få rigtig god kaffe, og der er et mikrobageri med croissanter, surdejsbrød og banana bread. Senere kan man få lidt frokost, og om aftenen er der a la carte. Det bliver uhøjtideligt. Bare god mad,” siger Mark Veber Bak Hansen.

Den 25-årige kok er tidligere medlem af junior-kokkelandsholdet og har arbejdet på restauranterne Ruths Hotel i Skagen, Restaurant Gastromé og Brødrene Koch i Aarhus samt Michelin-restauranten Aska i New York.

Australsk køkken
Aftenkortet hos The Lazy Wombat vil tage udgangspunkt i det australske køkken, som madmæssigt lader sig inspirere af blandt andet Frankrig, Italien, Grækenland, Korea samt bush tucker, de australsk indfødtes køkken. Fisk og grøntsager er i fokus, smagen kommer i højsædet, og priserne bliver rimelige. Vinkortet skal man dog lede længe efter.

”Vi ligger i Ceres Byen, så vi skal selvfølgelig servere øl. Vi har konsulenter inde fra Mikkeller, som hjælper os med at sætte ølkortet rigtigt op,” fortæller Mark Veber Bak Hansen.

Sjov med de studerende
Restauranten åbner den 15. juni, mens kaffebaren allerede åbner den 1. samme måned. Lokalerne ligger lige over for VIA University College og bliver Ceres Byens første madsted.

Navnet The Lazy Wombat er en reference til stedets australske køkken og indehaver James Caldwell, som oprindeligt er fra Sydney. Men det er også en sidebemærkning til de studerende på VIA University College.

”Vi tager lidt sjov på de søde mennesker på VIA. Vores navn spiller på, at de dovne studerende selvfølgelig skal besøge os,” griner Mark Veber Bak Hansen.

Louise Højmark
Redaktør. Uddannet cand.public. i analytisk journalistik. Svært begejstret for kaffe med mælk, gode morgenmadsplatter og langt de fleste kager.