6 budgetvenlige restauranter i Aarhus

6 budgetvenlige restauranter i Aarhus

af -
Foto: Pixabay.

GUIDE: Du vil spise på en god restaurant, men tegnebogen er tynd. Hvad gør du? Her er seks budgetvenlige restauranter i Aarhus, der er et besøg værd.

Godt tilbud på Guldsmedgade
Restaurant Komfur, Guldsmedgade 38-40, 8000 Aarhus C

Mindst en gang om måneden har den hyggelige Restaurant Komfur i Guldsmedgade et tilbud, du ikke kan afslå, hvis det er småt med finanserne: Fem retter for sølle 300 kroner! Menuen skifter fra gang til gang, og tidligere har den stået på blandt andet løgsuppe med gratineret ostebrød til forret, unghanebryst med svampetimbale til hovedret og æblesorbet til dessert. Ja tak! Et glas vin til hver ret koster dig 250 kroner ekstra, så en femretters menu med vinmenu løber med andre ord op i blot 550 kroner. Det er altså svært at stikke. Hvis du ikke kan kigge forbi Komfur til det budgetvenlige arrangement, kan du engang imellem få tre retter for 250 kroner, når kokkeleverne får lov at trylle i køkkenet – og til hverdag kan du få tre retter for 350 kroner, hvilket heller ikke er at foragte, kvaliteten taget i betragtning.

Michelin-mad på Åboulevarden
Restaurant Pondus, Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C

Restaurant Pondus har de sidste par år været fast indehaver af Michelin-stjernens lillebror, Bib Gourmand-prisen, der gives til restauranter med fortrinlig mad til gode penge. Og det er nemt at forstå hvorfor, når du besøger den selvudnævnte nordiske bistro på Åboulevarden. Prisniveauet er nemlig i dén grad fornuftigt med tre retter for 295 kroner i cool indrettede lokaler ud mod åen. Menuen skifter, men du kan for eksempel opleve at få serveret jomfruhummerbisque til forret, et stykke okse med græskar og kål til hovedret samt øllebrød med sorbet og flødeskum til dessert. Mums! Hvis der er lidt flere penge på kontoen, kan du opgradere til menuen Ponduspakken, der består af snacks med bobler, tre retter med vin og kaffe med sødt til slut for 595 kroner per person. Bag stedet står parret Louise og René Mammen, der også har storebroren Restaurant Substans på Frederiksgade, som har en ”rigtig” stjerne i Michelin-guiden.

Suveræn sushi i Skolegade
A+ Siam Sushi, Skolegade 27, 8000 Aarhus C

Er du mere til sushi end steak og sovs, så er det A+ Siam Sushi i Skolegade, du skal slå et smut forbi, hvis trangen til god mad vejer mere end din pengepung. Mandag til torsdag kan du nemlig få sushi ad libitum for blot 228 kroner – og så har du altså frit slag i to timer til at bestille alt, hvad du kan fra kortet, der byder på 70 forskellige muligheder. Selvfølgelig skal du prøve kræfter med klassikere som uramaki, nigiri og futomaki, men vi anbefaler også, at du går om bord i for eksempel en misosuppe med tofu, sticks med tempura kylling og ej at forglemme restaurantens nutella tiramisu! Maden tilberedes løbende efter bestilling, og A+ Siam Sushi anbefaler, at du bestiller mindre portioner af flere omgange. Hvert bord må nemlig kun tilsammen levne tre stykker, ellers koster det 10 kroner per stykke, som ubeskåret går til Red Barnet. God stil! Du kan også få sushi ad libitum fredag og lørdag til 248 kroner per person eller til frokost torsdag til lørdag for 198 kroner per snude.

Fransk bistrostil i Mejlgade
OliNico, Mejlgade 35, 8000 Aarhus C

Den uformelle bistro OliNico i Mejlgade har specialiseret sig i franskinspireret mad til SU-venlige priser, og det trækker folk til fra nær og fjern. Menukortet har både en skiftende treretters menu til omtrent 140 kroner og en række faste kendinge fra det franske landkøkken. Vi anbefaler særligt OliNicos udgave af de klassiske fish’n’chips, hvor fisken er en sejfilet og pomfritterne håndskårede. De sprødstegte kaninlår og den håndskårede skinke med hjemmebagt brød er også perfekt til en gang selvforkælelse, og hvis der skal mere kød på tallerkenen, kan du bestille en velvoksen ribeye-steak på 200 gram med fritter til for 165 kroner. Restauranten har kun et begrænset antal siddepladser, og det er desværre ikke muligt at bestille bord, men hvis der ikke er plads på restauranten, kan du tage lækkerierne med hjem.

Hverdagsrabat i Studsgade
Slap Af, Studsgade 8, 8000 Aarhus C

Hvis du vil ud at spise på budget fra mandag til torsdag, kan du kigge forbi den kombinerede restaurant og cocktailbar Slap Af på Studsgade. Her kan du få to retter mad med to glas vin for blot 265 kroner, hvilket er noget af et slagtilbud. Menuen skifter løbende, men har tidligere budt på sprængt andebryst med tranebær, maltsne, croutoner og rygeost til forret samt japansk-inspireret kalveculotte med ”Five Spice”, blomkålspuré, sauté af bok choy og kalveglace med ingefær til hovedret. Oh, yes! Er du til mere mad og mindre vin, kan du i stedet vælge stedets treretters menu til samme pris. Velbekomme, siger vi bare! Og hvad skal du så have i glasset? Da Slap Af er en cocktailbar, er en oplagt mulighed er at bestille en af stedets cocktails, der fås i mange varianter. Vi anbefaler en mojito – eller én af Slap Afs egne specialiteter.

No-nonsense på Mejlgade
Den Rustikke, Mejlgade 20, 8000 Aarhus C

Midt på Mejlgade bag en gul facade ligger den prisvenlige restaurant Den Rustikke, der byder på en no-nonsense tilgang til et måltid mad. På det populære sted får du tre retter for 195 kroner, og det er bestemt ikke galt, når hovedretterne for eksempel kan lyde på dagens fisk med polenta og springløgschiffon eller confiteret andelår med pommes anna og orangesauce. Menuen skifter stort set dagligt, så du kan besøge stedet flere gange uden at skulle igennem de samme retter – win! En tilbagevendende klassiker på kortet er dog ribeye-steak, der fås med tilbehør og kryddersmør for 195 kroner. Drikkevarerne er tilsvarende budgetvenlige, for restauranten sammensætter gerne tre glas vin til aftenens menu for bare 165 kroner. Skal du spise ude til frokost, har Den Rustikke også her tre retter mad for 195 kroner samt et frokostkort med blandt andet salater, omelet med skinke og ost eller tre forskellige franske oste. Bon appétit!

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.