6 budgetvenlige restauranter i Aarhus

6 budgetvenlige restauranter i Aarhus

af -
Foto: Restaurant Komfur

Du vil ud og spise, men tegnebogen er tynd. Hvad gør du? Her er seks budgetvenlige restauranter i Aarhus, der er et besøg værd.

Godt tilbud på Guldsmedgade
Restaurant Komfur, Guldsmedgade 38-40, 8000 Aarhus C

Mindst en gang om måneden har den hyggelige Restaurant Komfur i Guldsmedgade et tilbud, du ikke kan afslå, hvis det er småt med finanserne: Fem retter for sølle 300 kroner. Menuen skifter fra gang til gang, og næste gang er den 25. januar 2018, hvor du kan sætte tænderne i blandt andet løgsuppe med gratineret ostebrød til forret, unghanebryst med svampetimbale til hovedret og æblesorbet til dessert. Et glas vin til hver ret koster dig 250 kroner ekstra, så en femretters menu med vinmenu løber med andre ord op i blot 550 kroner. Det er altså svært at stikke. Hvis du ikke kan kigge forbi Komfur til det budgetvenlige arrangement i januar, kan du engang imellem få tre retter for 250 kroner, når kokkeleverne får lov at trylle i køkkenet. Næste gang er torsdag den 8. februar. Normalt kan du få tre retter for 350 kroner, hvilket heller ikke er at foragte, kvaliteten taget i betragtning.

Michelin-mad på Åboulevarden
Restaurant Pondus, Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C

I forbindelse med den franske Michelin-guides indtog i Aarhus for et par år siden uddelte guiden to såkaldte Bib Gourmand-priser, der gives til restauranter med fortrinlig mad til gode penge. En af modtagerne var den selvudnævnte nordiske bistro Pondus på Åboulevarden, og det er nemt at forstå hvorfor. Prisniveauet er i dén grad fornuftigt på spisestedet, som byder på tre Michelin-anbefalede retter for 295 kroner i cool indrettede lokaler ud mod åen. Hvis der er lidt flere penge på kontoen, kan I opgradere til menuen Ponduspakken, der består af snacks med bobler, tre retter med vin og kaffe med sødt til slut for 595 kroner per person. Bag stedet står parret Louise og René Mammen, der også har storebroren Restaurant Substans på Frederiksgade, som har en ”rigtig” stjerne i Michelin-guiden.

Danmarksmester på Fredens Torv
Restaurant Mellemrum, Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C

På Restaurant Mellemrum på Fredens Torv kan du opleve mad lavet af en ægte Danmarksmester. Køkkenchef Mikkel Laursen, der er udlært hos kokkeikonet Wassim Hallal på Michelin-restauranten Frederikshøj, blev Årets Kok i 2016 og byder på fortrinlig gastronomi til rimelige priser på lille torv. En gang om måneden kører restauranten et særtilbud med fem retter for 350 kroner, og næste gang er den 17. januar 2018, hvor du kan smage på blandt andet rødbedegravad laks med agurk og ask til forret, helstegt oksesteg med gulerødder, sauterede svampe og svampesauce til hovedret og vanilje panna cotta med citron og bagt hvid chokolade til dessert. Hvis du ikke har noget imod at spise tidligt, kan du også sætte tænderne i tre retter fra Mikkels Laursens hånd for 275 kroner, hvis du kan være ude af restauranten inden klokken 19. Det er da et oplagt tilbud, hvis der alligevel er en bif-tur på programmet.

Fransk bistrostil i Mejlgade
OliNico, Mejlgade 35, 8000 Aarhus C

Den uformelle bistro OliNico i Mejlgade har specialiseret sig i franskinspireret mad til SU-venlige priser, og det trækker folk til fra nær og fjern. Menukortet har både en skiftende treretters menu til rørende 130 kroner og en række faste kendinge fra det franske landkøkken, og vi anbefaler OliNicos udgave af de klassiske fish’n’chips, hvor fisken er en sejfilet og pomfritterne håndskårede. De sprødstegte kaninlår og den håndskårede skinke med hjemmebagt brød er også perfekt til en gang selvforkælelse, og hvis der skal mere kød på tallerkenen, kan du bestille en velvoksen ribeye-steak på 200 gram med fritter for 165 kroner. Restauranten har kun et begrænset antal siddepladser, og det er desværre ikke muligt at bestille bord, men hvis der ikke er plads på restauranten, kan du tage lækkerierne med hjem.

Hverdagsrabat i Studsgade
Slap Af, Studsgade 8, 8000 Aarhus C

Hvis du kan acceptere at gå ud at spise fra mandag til torsdag, skal du kigge forbi den kombinerede restaurant og cocktailbar Slap Af på Studsgade. Her kan du få to retter mad med to glas vin for blot 265 kroner, hvilket er noget af et slagtilbud. Menuen skifter løbende og lyder lige nu på sprængt andebryst med tranebær, maltsne, croutoner og rygeost til forret og japansk inspireret kalveculotte med ”Five Spice”, blomkålspuré, sauté af bok choy og kalveglace med ingefær til hovedret. Er du til mere mad og mindre vin, kan du i stedet vælge stedets treretters menu til samme pris. Hvad skal du så have i glasset? Nu er det jo en cocktailbar, så en oplagt mulighed er at bestille en af stedets cocktails, der fås i mange varianter. Vi anbefaler en mojito – eller én af Slap Afs egne specialiteter.

No-nonsense på Mejlgade
Den Rustikke, Mejlgade 20, 8000 Aarhus C

Midt på Mejlgade bag en gul facade ligger den prisbillige restaurant Den Rustikke, der byder på en no-nonsense tilgang til et måltid mad. På det populære sted får du tre retter for 185 kroner, og det er bestemt ikke galt, når hovedretterne lyder på dagens fisk med polenta og springløgschiffon eller confiteret andelår med pommes anna og orangesauce. Menuen skifter stort set dagligt, så du kan besøge stedet flere gange uden at skulle igennem de samme retter. En tilbagevendende klassiker på kortet er dog en ribeye-steak, der fås med kryddersmør for 195 kroner. Drikkevarerne er tilsvarende budgetvenlige, for restauranten sammensætter gerne tre glas vin til aftenens menu for bare 165 kroner.

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.