Foto: Madklubben

3 budgetvenlige restauranter i Aarhus

En middag ude betyder ikke nødvendigvis havregryn resten af måneden. Her får du tre bud på restauranter med tre retter til under 300 kroner.

Mad for enhver smag

Madklubben Aarhus, Hack Kampmanns Plads 1, 8000 Aarhus C

Med tre retter fra 225 kroner er der ingen, der går hverken ruinerede eller sultne fra Madklubben Aarhus på havnen. Menukortet er bredt og burde kunne tilfredsstille selv de mest kræsne munde: Snup for eksempel en grov oksetatar eller svampesuppe til forret, og fortsæt med eksempelvis dagens fisk eller Aarhusburgeren: Grillet hakkebøf, rød cheddar, røget chilimayonnaise, løgkompot, salat og syltede agurker med fritter on the side. Bum! Aftenen kan rundes af med pavlova, apple pie Sunday eller hvid chokoladecreme med saltet karamel, passionsfrugtsorbet og brændt chokolade. I glasset kan du få vin eller en cocktail – eller supplere maden med et Aarhus-sæt bestående af en Ceres Top og en Arnbitter. Psst: Madklubben er en landsdækkende kæde af restauranter, hvor Mamma’s og Madklubben Grill i Aarhus også byder på tre retter under 300 kroner.

Klassiker i Latinerkvarteret

Den Rustikke, Mejlgade 20, 8000 Aarhus C

Restauranten på hjørnet af Sankt Olufs Gade og Mejlgade er efterhånden lidt af en klassiker i Aarhus blandt studerende og andre, der holder af et godt måltid mad til få penge. Den Rustikke lokker nemlig med tre retter for 220 kroner – dét er en pris, der er svær at kimse ad! Menuen skifter ofte, alt efter hvilke råvarer restauranten kan få hjem, men i skrivende stund kan du vælge mellem flere retter til både forret, hovedret og dessert: Kast dig for eksempel til en start over terrine af gris med rosenkål, bøgehatte og nødder, nyd en hovedret bestående af lammeculotte med løg, selleri, kartoffelcroquette og rosmarinsauce, og slut af med den franske chokoladeklassiker Gateau Marcel. Mmh! Vil du opgradere middagen med tre glas vin, får du både mad og drikke for 395 kroner.

Tag vinen med

Le Basilic, Mejlgade 85, 8000 Aarhus C

Hos Le Basilic i Latinerkvarteret er det maden, der er i højsædet – og derfor må du gerne medbringe din egen vin til maden, hvis du har lyst til hvide eller røde dråber i glasset. Bonus! Vælger du sæsonmenuen, får du tre retter for 255 kroner mandag til torsdag og 285 kroner fredag og lørdag, og på tallerkenen finder du retter fra det dansk-franske køkken, inspireret af sæsonen. Lige nu kan du for eksempel få forretter som felodej med pocheret kylling, karry og kokosmælk eller skaldyr med citronconfit og grøntsagstern, mens hovedretten kunne bestå af dagens fisk eller Filet de Veau, oksefilet med sauterede grøntsager, petit kartofler og timian sauce. Til dessert kan du runde af på fransk manér med tre slags franske oste eller en variation af creme brulee. Magnifique!

November 2020

Optællingen er i gang

Tilmed vores nyhedsbrev