Redaktionens hotspots – Nicolai

FAVORITTER Nicolai fra redaktionen fortæller om sine gastronomiske hotspots i Aarhus lige nu.

Kort om dig
Mit navn er Nicolai Aarkrog, jeg er 24 år og har været med til at starte Smag Aarhus. Jeg er en kæmpe madnørd og interesserer mig for alt fra pasta til kål til bearnaise. Ligeså tosset som jeg er med at spise ude, er jeg med selv at kokkerere.

Yndlingsspise?
Kan man godt kun have én yndlingsspise? Jeg kan i hvert fald ikke, men hvis jeg nu skulle vælge, så er jeg kæmpe tilhænger af bøf bearnaise. Her kommer vi ikke uden om restauranten Retour Steak ved banegården, der laver en virkelig fornuftig omgang af slagen til en god pris.

Favorit-takeaway?
Det kommer meget an på hvilken lejlighed og hvilket selskab, men Kowloon på Banegårdsgade plejer altid at være god for en enorm portion thaimad. De har godt nok et menukort med så mange retter, at jeg er stoppet med at tælle, men jeg har rigtig god erfaring med deres panang-karry, der er godt krydret. Der er altid mange mennesker der står og venter på mad, så forbered dig på at stå tæt halvvejs ude af restauranten, når du skal hente mad. Men det viser jo blot, at stedet er meget populært.

Bedste kaffebar?
Når den står på kaffehygge, så nyder jeg at hoppe forbi Street Coffee på Jægergårdsgade for at drikke en god flat white. Man kan hurtigt falde i staver, når man sidder i vinduet og kigger ud på livet på en af byens mest hyggelige gader.

Hvorhen med vennerne?
Sidste gang jeg var ude at spise med vennerne, var til kebabfest hos den kombinerede deli og restaurant Sårt på Jærgergårdsgade. Vi spiste os mætte i lammekebabs med alverdens forskelligt lækkert tilbehør. På Sårt er der en uhøjtidelig og mangfoldelig stemning, som man ikke kan andet, end at være fan af. PS: De har noget rasende godt charcuteri!

Byens bedste brunch?
Det er for lang tid siden, men Varnas søndagsbrunch er uden tvivl i toppen af denne kategori. Der kan man få alt hvad hjertet begærer, også andre ting end den klassiske æg og bacon. At maden er i den gode ende af skalaen er en ting, men selve området i Marselisborg Skov, hvor restauranten ligger, er uden sammenligning den flotteste i Aarhus.

Fyraftensøl – hvorhen?
Jeg er blevet stor tilhænger af ølbaren Fermentoren på Nørregade, der byder på øl i alle afskygninger. Der står rigtig flinke folk bag baren, og det er muligt at smage på de forskellige øl, før du bestiller. I like! Der er desuden en hyggelig og uformel stemning, om man så bare skal have en enkelt fadøl, eller om der er andre boller på suppen. I øvrigt serverer de også kaffe fra kaffebaren La Cabra, hvilket giver store pluspoint herfra.

Bedste tømmermandsmad?
Det er svært at komme uden om The Burger Shack, der trækker roser til sig fra alle ender og kanter disse dage. De laver en tilpas greasy burger, hvor der ikke bliver sparet på baconen, når man bestiller en bacon chease. Thumbs up! Når ja, så skader det heller ikke, at der er parmesan på fritterne. Haps.

Mest oversete sted?
Det mest oversete sted i Aarhus er for mig Sino Sushi, hvor jeg mange gange har fået frisk sushi til en rigtig god pris. Sino Sushi ligger på et lille hyggeligt hjørne på Frederiks Allé, og man føler sig altid velkommen.

Største savn på madfronten?
Det er mig en gåde, hvorfor Aarhus ikke har en virkelig autentisk og lækker indisk restaurant. Indisk mad er virkelig lækkert, og et naanbrød bagt i en rigtig tandoorovn må være en hver gluten-elskers drøm. I andre storbyer er der indiske restauranter, hvor man får retterne serveret i små skåle med fyrfadslys under, hvor man deler retterne imellem sig. Det er social dining lige efter min bog. Det gode ved indisk er, at man kan få noget rigtig stærk mad, men også mange forskellige retter, som jeg i hvert fald ikke spiser til daglig.

Bedste gastro-oplevelse i Aarhus?
Frederikshøj, Gastromé eller Restaurant Koch. Tænke, tænke. Frederikshøj trækker det længste strå denne gang. Begge mine besøg på Michelin-restauranten har været uovertrufne, og der er ikke en finger at sætte på hverken smag eller service. Det var servinger i verdensklasse bestående af alt fra kammuslinger til foie gras til blodappelsin. Alle tre steder har min største anbefaling.

Vidste du, at

vi danskere plejede at bage brød med surdej for at spare på gærret? Vi brugte gær til at brygge øl, og da der ofte var mangel på rent drikkevand, var det helt essentielt. Derfor begyndte vi på den svære kunst at bruge surdej til at bage brød.