FAVORITTER Her afslører Marie fra Smag Aarhus-redaktionen sine aarhusianske gastro-favoritter.

Kort om dig
Mit navn er Marie Larsen. Jeg er 27 år og har været med i Smag Aarhus-redaktionen fra den spæde start. Jeg er vild med det store aarhusianske gastro-landskab, hvad enten det er hyggelige kaffesteder, specialbagerier eller klasserestauranter. Og så er jeg ufattelig glad for at kokkerere i mit eget køkken.

Yndlingsspise?
Nemt. Det er og bliver pandekager. Og ikke tale om den sunde udgave med spinat, kylling og alverdens andre sunde indslag. Jeg mener en ordentlig stak dessertpandekager med sukker og hjemmelavet syltetøj. Så bliver jeg altså ikke mere tilfreds.

Favorit-takeaway?
Jeg ved godt, at alle snakker om The Burger Shack, men jeg bliver simpelthen nødt til at tilslutte mig hypen. Perfekt blød bolle, en smagfuld bøf og et tilpas greasy niveau. Og altså. Fritter med parmesan og estragonmayo til. What’s not to like?

Bedste kaffebar?
Som nyslået dimittend med flere års studieliv bag mig må jeg nævne et sted, der kombinerer kaffen med et kreativt arbejdsmiljø. Her er LYNfabrikken min absolutte favorit. Ud over et velassorteret kaffekort byder de på en god müesli-morgenstarter, en fabelagtig chokoladescone og et væld af stikkontakter til den arbejdende gæst. Hurra!

Hvorhen med vennerne?
Løves Bog- og Vincafe står til enhver tid på top tre over de steder, jeg vil tage mine venner med hen. Her kan man tage ud og få en kop kaffe eller et glas vin og stadig føle sig hjemme. Jeg synes, de har fanget noget særligt med den rustikke indretning, der mikser patinerede stole, veloursofaer, stearinlys på bordene og støv på vinflaskerne.

Byens bedste brunch?
Jeg er faldet for den unge Café Frida på Mejlgade. Her er hyggeligt, betjeningen er god, og du kan selv få lov til at sammensætte din brunch. Caféen har desværre kun åbent i hverdagene, så skal jeg nævne et weekendalternativ, må det blive Sjette Frederiks Kro, der byder på en såkaldt Kronch med stort set alt, hvad hjertet begærer. Sunde shots, safter, charcuteri, lækkert brød og masser af kager. Udsigten over Aarhusbugten fås ikke flottere, og på en solrig sommerdag er en dukkert på Den Permanente ikke nogen dum afrunding!

Fyraftensøl – hvorhen?
Jeg synes, at ølbaren Mikkeller Bar på Jægergårdsgade er både sej og hyggelig på den urban-nordiske måde. At tage hen på en af Aarhus’ fedeste gader for at få en god øl i de mange glødepærers skær. Ja tak!

Bedste tømmermandsmad?
Realiteten er, at jeg ikke kan få så meget ned, når tømmermændene rammer mig, men hvis jeg havde overskuddet, ville jeg tage cyklen ned til Café Piccolina på Skolegyde for at købe mig en lækker italiensk pizza med marinerede artiskokker. Efter min mening byens bedste. Og så kan du desuden færdigbage pizzaen hjemme. Ret praktisk, især på en tømmermandsdag.

Mest oversete sted?
Tjaa. Jeg ved ikke, om stedet er overset, men man kunne optisk set godt undgå at lægge mærke til Restaurant Pihlkjær, når man går eller cykler gennem Mejlgade. Restauranten er beliggende i en hyggelig baggård og er specialister i fisk. Prøv det!

Største savn på madfronten?
Jeg ved ikke, om jeg decideret savner noget på madfronten, men jeg er kæmpe fan af hyggelige studiecaféer, hvor man kan rykke ud, når man har hjemmearbejdsdag. Og jo, når jeg tænker over det: Trøjborg mangler i høj grad et hyggeligt gourmetbageri a la Briancon på Åboulevarden eller Nr. 24 i Graven, der satser på surdej og suveræne kager!

Bedste gastro-oplevelse i Aarhus?
For ikke så længe siden fik jeg den bedste middag på Restaurant Domestic på Mejlgade i lokalerne, der tidligere husede Sans med Früd. Sjældent har jeg fået veltilberedt fisk med en så smagfuld sauce, der bare balancerede perfekt mellem fedme og syre. Jeg kan desuden godt lide restaurantens fokus på det lokale. Der bliver sanket, fermenteret og syltet. Og så sætter personalet en ære i at give sig tid til en snak om det, du putter i munden. Største anbefaling herfra!

Marie Larsen
Journalist på Smag Aarhus. Kæmpe dessertentusiast. Kan selv i søvne redegøre for, hvad desserten stod på under besøget på en given restaurant for år tilbage (det kniber dog ofte med at huske de salte retter). Desuden cand.mag, tidligere underviser og glad fritidsbager.