Insekter og surdej: Det kan du opleve til årets Food Festival 2018

Insekter og surdej: Det kan du opleve til årets Food Festival 2018

af -
Pixabay

Guide: Årets Food Festival er rundt om hjørnet, og fredag den 7. september bliver dørene slået op til nordens største madbegivenhed. Vi giver dig et overblik over nogle af de oplevelser, der er på årets Food Festival i Aarhus.

Det skøre
Årets Food Festival byder på rigtig mange sjove og skøre oplevelser, du kan prøve, smage og lære mere om. Du har måske hørt, at insekter er det nye sort, men hvad handler det i virkeligheden om? Kom ind og hør med, når en insektentusiast fortæller om de små dyr, hvor du også selv kan smage på sagerne. Er du mere til de kendte og sikre snacks, så kig forbi Social Foodies workshop søndag den 9. september klokken 10.45. Her kan du prøve kræfter med et flødebollekursus. Du kan lave 9 økologiske flødeboller med marcipanbund, og skummet bliver dyppet i 70 procent mørk chokolade. Du kan vælge imellem tre forskellige smage: Den klassiske, hindbær eller lakrids. Prisen for flødebollekurset er 175 kroner.

Har du nogensinde prøvet at lugte eller ligefrem smage på surstrømning? Hvis du er nysgerrig, så kig forbi Clausens Fiskehandel, hvor du både kan lugte og smage surstrømning, når der åbnes en dåse. Sidst, men bestemt ikke mindst, så er der DM i Hotdog! Arrangementet løber af stablen søndag den 9. september, hvor slagtere, pølsemænd, kendte og ukendte kokke dyster og giver deres bud på en moderne udgave af den klassiske hotdog. Der kæmpes om tre titler – Årets Hodog, Hotdog Konge og Den Innovative Hotdog. Publikum kan du selvfølgelig følge den spændende kamp, heppe og købe de forskellige hotdogs. Overskuddet går til velgørenhedsorganisationen CARE Danmark og projektet ”Hjælp til selvhjælp”.

Det salte
Er du også vild med det meste, som havets dyb byder på? Så er der mange spændende ting at opleve til Food Festival. Hvis du nogensinde har siddet med en østers, så har du helt sikkert også undret dig over, hvordan du dog åbner sådan en sag. Det kan du se i Limfjordsøens telt, hvor du også kan smage en østers med et lille glas bobler til. Holder du også krabbe-væddeløb hver sommer med de krabber, du selv har fanget med tøjklemme og snor? Hvis vi nu siger, at du kan spise fangsten i stedet for, hvad siger du så? Kom forbi De Rullende Strandkokke, som viser dig, hvordan du bruger strandkrabberne i maden.

Er du ikke så interesseret i at have fingrene i maden selv, så slå et smut omkring Projekt FiSK, hvor du kan smage på lækker laks fra grillen med pesto, syltede rødløg og cornflakes. Er du konkurrencemenneske, eller kan du lide at heppe? Så afholder Læsø Jomfruhummerfestival en hummerpilningskonkurrence alle dage fra klokken 11 til 13, som med garanti både bliver sjovt og lærerigt!

Det rå
Der er mange sjove og sunde smagsoplevelser i naturen, og det har De Rullende Strandkokke tænkt sig at vise på Food Festivalen. Hvis du tager forbi De Rullende Strandkokke, kan du smage tang-chips og bage pandebrød med vilde urter og råvarer fra stranden. Går vi over i den vilde kød-verden, så får du noget af et syn, når du kommer til ”Blodig fredag” fra klokken 16 til 17 den 7. september. Naturvejleder Jacob Fredsted vil nemlig partere et råvildt og fortælle om udskæringer og anatomi. Er du til råt kød, så er der tatar-workshop den 8. september fra klokken 13.45 til 14.45, hvor Timm Vladimir fortæller og guider, så du selv kan lave en lækker tatar med salt, syre og knas. Når workshoppen er færdig, kan du nyde dine egne hjemmelavet tatar.

Det friskbagte
Er surdej også et mysterium for dig? Så kom med når Jalm&B afholder bageworkshop den 8. september klokken 12.15 til 13.15. Bagerne vil lære dig, hvordan du bager med vildgær, og du får din egen surdej med hjem, så du selv kan bage dejligt brød i dit eget køkken. Når nu du er blevet ekspert til surdej, så kan du være med, når Il Fornaio alle tre dage på festivalen lærer dig mere om surdej, italiensk mel og fermentering. Dit slutresultat bliver din egen surdejs-foccacia. Er du mere til søde sager, så kan du lørdag og søndag klokken 14, 15 og 16 være med til at lave Meyers kanelsnure. Bageren vil lære dig tips og tricks, og du får fire kanelsnure med hjem til at bage.

Til sidst er der ikke andet at sige end: Rigtig god festival!

Johanne Westh Sloth
Skribent. Jeg er vild med pasta i alle former, nyder sol-lune jordbær, og en iskaffe slubres så hurtigt, at jeg får brain freeze. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.