Foto: Jacobs BarBQ

Øv: Jacobs BarBQ lukker og slukker

RESTAURANT Den kendte Jacobs BarBQ på Vestergade drejer nøglen om til nytår.

Lillejuleaften bliver den sidste dag med grillduft på det legendariske spisested Jacobs BarBQ i Vestergade. Ejerne har netop meldt ud, at restauranten lukker efter 43 år på adressen.  Årsagen er, at det er blevet for upraktisk at drive restaurant i lokalerne i bindingsværksgården, hvor grillen står på 1. sal, mens tilbehøret laves i to andre køkkener i bygningen.

“Rent praktisk er det blevet en umulig proces at få maden rundt i det her hus med alle de etager og forskudte niveauer. Og fordi ejendommen er fredet, kan vi ikke bare lave det hele om og bygge et stort nyt og moderne køkken. De udfordringer har vi selvfølgelig altid haft. Men gastronomien ændrer sig, og kravene til et godt køkken i dag er bare helt anderledes end for 25 år siden,” siger ejer Sarah Evar til Aarhus Stiftstidende.

Med lukningen afskediges 45 ansatte. Jacobs BarBQ blev grundlagt i 1973 af den israelske iværksætter og erhvervsmand Jacob Evar og hans bror Samson, som i alle årene stod for den daglige drift af den succesrige restaurant. Jacobs BarBQ har gennem årene været samlingssted for politikere og kunstnere, og eksempelvis komikertrioen Linje 3 fandt sammen på stedet.