Foto: Restaurant Miro

Øv: Aarhusiansk toprestaurant lukker

RESTAURANT Aarhusiansk toprestaurant lukker efter mere end 25 år med samme køkkenchef ved roret.

Af Mikkel T. Krogh

Restaurant Miro på Marstrandsgade scorede så sent som i sidste uge 6 flotte stjerner i en anmeldelse i Jyllands-Posten, men nu er det snart slut. Restaurantens navnkundige køkkenchef Toni Leichtle har netop meldt ud, at stedet lukker den 2. juli efter mere end 25 år på adressen.

”Jeg har altid haft som mål at yde det ypperste, og det er også derfor, at jeg stopper nu, mens restauranten er på sit højeste og viser sig fra sin bedste side,” siger Toni Leichtle til Aarhus Stiftstidende.

Lange arbejdsdage
Den tyskfødte kok åbnede restauranten tilbage i 1990 og kan se tilbage på et kvart århundrede med mange stamgæster og flotte anmeldelser. Årsagen til lukningen skal blandt andet findes i de lange arbejdsdage.

”Jeg har en arbejdsdag med rigtig mange timer – ofte 16-20 timer – og jeg arbejder syv dage om ugen. Det kan jeg godt mærke, at det begynder at trække tænder ud, og derfor trækker jeg nu stikket, mens tid er. Jeg vil ikke risikere, at jeg en dag ikke vil kunne leve op til folks forventninger til mig, så vil jeg hellere stoppe i tide,” siger Toni Leichtle til avisen.

Køkkenchefen har efter eget udsagn ingen efterfølger på plads og har ingen konkrete for sit videre virke i det aarhusianske restaurationsliv.