Foto: Pixabay.

Guide: Her kan du fejre ØJ-dag i Aarhus

Torsdag den 2. november er det ØJ-dag i Aarhus: J-dagen for de danske ølentusiaster. Vi giver dig her et overblik over de barer, der fejrer dagen. 

Du kender helt sikkert J-dag – den første fredag i november, hvor Tuborg frigiver juleøllene i de danske barer. Vil du hellere have en lidt mere kompliceret juleøl end den fra Tuborg, findes der heldigivs også en tradition til dig!

Den første torsdag i november kan du nemlig fejre ØJ-dag, der hylder de danske specialjuleøl.

Initiativet blev i sin tid igangsat af baren Ølbaren i København, men i dag har ØJ-dagen spredt sig til hele Danmark – og naturligvis også Aarhus. Vi giver dig her et overblik over, hvor i Aarhus du kan fejre dagen.

StudenterbarenNordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C
I universitetets hyggelige kældermørke finder du Studenterbaren. Baren er en del af Studenterhus Aarhus og er kendt for at have Aarhus’ største øludvalg, og du kan da også vælge mellem op til hele 70 forskellige juleøl i denne juleøl-sæson! ØJ-dagen starter klokken 12 og slutter først klokken 02, så der er masser af tid til at smage mange forskellige slags! Du kan læse mere om Studenterbarens ØJ-dag her.

Fermentoren, Nørregade 24, 8000 Aarhus C
Er du til indendørs hygge i en bar med gamle møbler og stearinlys, er du helt sikkert også til en ØJ-dag på Fermentoren. Hos baren i Nørregade kan du fra klokken 15 til 18 smage på 22 forskellige juleøl i mærkedagens anledning! Vil du vide mere om Fermentorens ØJ-dag, kan du blive klogere her.

Highlanders, Mindebrogade 5, 8000 Aarhus C
Den skotske bar Highlanders ligger en smule gemt væk ved Fredens Torv – men den er bestemt værd at opdage! Til ØJ-dag er baren klar til at skænke fadøl fra hele syv forskellige bryggerier og sælger derudover flere forskellige juleøl på flaske. Du kan fejre ØJ-dagen her fra klokken 21 til midnat, og hvis du vil du læse mere, kan du gøre det her.

Mikkeller, Jægergårdsgade 61, 8000 Aarhus C
Mikrobryggeriet af samme navn har både en bar og en butik i Aarhus, og du kan fejre ØJ-dag begge steder. I baren kan du smage juleøl fra hanen fra klokken 10 om formiddagen og helt til klokken 02 om natten, og vil du hellere købe Mikkeller-juleøl med hjem, kan du gøre det i Mikkeller Bottle Shop‘s bod på Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv fra klokken 11.30 til 19. Du kan læse mere om Mikkellers ØJ-dag her.

Fairbar, Nørre Allé 66, 8000 Aarhus C
Vil du fejre ØJ-dag med ekstra god samvittighed? Baren på Nørre Allé er udelukkende drevet af frivillige kræfter, så overskuddet fra blandt andet øl-salget kan støtte et godt formål. Her stiller de an til et brag af en fest med 16 forskellige juleøl på hanerne, et øl-telt i baggården samt julekor og sang! Er du blevet nysgerrig på Fairbars ØJ-dag, der varer fra klokken 13 til klokken 02, kan du læse mere her.

Hantwerk, Fiskerivej 2, 8000 Aarhus C
Du kan også vælge at fejre ØJ-dag i den rustikke ølbar Hantwerk på Nordhavnen. Her er al øl leveret af bryggeriet Humleland, der faktisk ligger lige bag baren. Til ØJ-dagen kan du smage fire forskellige juleøl – prøv foreksempel ølbarens jule-smagsplanke, hvor du smager alle fire øl og får pretzels og pebernødder med for bare 79 kroner. Hantwerk er klar til at byde dig velkommen fra klokken 16 til cirka 22, og du kan kan læse mere om arrangementet her.

Har vi overset et sted i Aarhus, der holder ØJ-dag? Så tip os endelig på an@smagaarhus.dk 🙂