Breaking baking: Aarhus-bageri forener croissant og muffin i én kage

Breaking baking: Aarhus-bageri forener croissant og muffin i én kage

af -
Foto: Mor Anna.

Bageriet Mor Anna i Mejlgade sælger croffins, der er et mix mellem en croissant og en muffin. 

Elsker du muffins? Elsker du også croissanter? Så bliver du vild med bageriet Mor Annas nyeste påfund: Croffins. Kagen forener de to kagefavoritter, og croffins er i alt enkelthed croissanter rullet som snegle og bagt i en muffinform.

”Jeg så den på nettet for to år siden har siden gerne villet lave den. Jeg havde kun et billede at gå ud fra, men vi har nogle bagere, som ikke var bange for at prøve. Vi synes selv, den smager fantastisk,” siger indkøber og bagmand i Mor Anna Kim Dreehsen.

Croffin-kagen bliver dyppet i sukker, når den kommer ud af ovnen, hvilket giver den en sprød skorpe.

”Vores croffins er klædt ud som en berliner, og rent smagsmæssigt rammer den lidt over i en vaffel, fordi den har en sprødhed, som ligner lidt,” siger Kim Dreehsen.

Tre forskellige varianter
Mor Annas croffins kan i øjeblikket fås med hjemmelavet hindbær -, passionsfrugt- eller lemon curd-fyld, men Kim Dreehsen udelukker ikke, at bageriet skifter smagsvarianterne på et tidspunkt.

”Vi har valgt at lancere den med tre slags fyld, så man kan få tre forskellige hver dag. Jeg tænker, at vi skifter dem ud på et tidspunkt, hvor vi prøver noget nyt af. Vores croffin er sjov, og det er ikke noget, du kan få overalt,” Siger Kim Dreehsen.

Udsolgt hver dag
Siden den blev præsenteret mandag den 19. februar, er kagen blevet revet væk fra hylderne. Kim Dreehsen er helt sikker på, at Mor Annas croffins er kommet for at blive.

”Folk kommer forbi efter den, og de kan ikke forstå, den er væk. Der er mange, der har set den på Instagram, og vores mål var at skabe en ny slags kagehybrid. Vores croffins er udsolgt hver dag, og jeg tør godt at sige, at den er kommet for at blive,” fortæller Kim Dreehsen.

Mor Annas croffins koster 12 kroner stykket, mens du kan få fire for 40 kroner.

Philip Selmann
Skribent. Har en ph.d. i at spise lasagne og er generelt glad for det italienske køkken. Oliven er mit kryptonit. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.